Záznam chatu: "Výroba domácích lihovin v pálenicích" - 9.8.
V naší zemi má silnou tradici tzv. pěstitelské pálení, a to zejména na Moravě a Slovácku, ale tato tradice se velmi rychle šíří i do Čech. Z čeho se pálí? Jak je tomu ve světě? Dá se poznat kvalitní pálenka? Jaké jsou "exotické" suroviny a jaké pálenky z nich vznikají? A je možné "pálit" doma neomezeně? To byly jen některé z otázek pro hosta Poradny pro spotřebitele Karla Melzocha, děkana Fakulty potravinářské a biochemické technologie VŠCHT v Praze.Po odvysílání poradny se uskutečnil živý rozhovor (on-line chat). Záznam najdete uvnitř článku.
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.