Dálnici D1 u Jihlavy blokovala v noci nehoda kamionů

Další smrtelná nehoda zablokovala v noci brněnskou dálnici D1 na 113. kilometru. Srazily se tam dva kamiony. Záchranářům se podařilo obnovit provoz v obou směrech po téměř sedmi hodinách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehoda kamionů

Nehoda kamionů | Zdroj: ČTK

Havárie se stala hodinu po půlnoci. Podle policie při ní zemřel jeden muž, pravděpodobně řidič kamionu. Další člověk utrpěl lehké zranění.

Nehodu zřejmě zavinil řidič vozidla, které jelo ve směru na Brno. "Podle prvotních šetření řidič zaspal, sjel z vozidlem doprava mimo dálnici, potom se to snažil strhnout a dostal se do protisměru, kde se střetl s druhým kamionem," řekl ve vysílání Radiožurnálu šéf dopravní policie Leoš Tržil.

Oba kamiony se převrátily, z jednoho se na vozovku vysypal náklad barev. Provoz na Brno byl plně obnoven po půl šesté, v pražském směru pokračovaly odklízecí práce až do osmé hodiny. Řidiči museli ve směru na Prahu z dálnice sjíždět na exitu 119 Velký Beranov, tento výjezd ale nebyl příliš vhodný pro kamiony.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak o situaci na D1 hovořil v Ranním interwiev šéf dopravní policie Leoš Tržil

Komplikace jsou také na 227. kilometru u Vyškova, kde ráno narazilo osobní auto do středových svodidel. Nehoda zasahuje do levých pruhů v obou směrech, tvoří se kolony. Další kolize brání provozu v levém pruhu na 56. kilometru směrem do Prahy.

Podobné situace jsou na dálnici D1 časté. Noční nehoda kamionů zastavila provoz jen asi 24 hodin poté, co na 181. kilometru zahynula při nehodě dvou aut třicetiletá řidička. Oběť si prý navíc krátce předtím prohlížela nebo snad dokonce fotografovala lehkou havárii po cestě.

Jízdu po nejvytíženější dopravní tepně v zemi teď navíc zkomplikuje stavba největší dálniční křižovatky v Česku. Ta má napojit dálnici D1 silniční okruh kolem Prahy. Stavět se bude do dubna 2010.

Aktuální informace o dopravní situaci můžete zjišťovat na webu Zelené vlny anebo ze svých mobilních telefonů na wap.rozhlas.cz.

Martin Hromádka, Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme