Do tajů umění řeznického nás zavedl František Kšána
11. únor 2013
Řeznický mistr poradil, jak poznat kvalitu masa, jak maso kupovat, skladovat i upravovat.
A protože je období masopustu, k němuž patří i pravá česká zabijačka, řeč přišla také na jitrnice, jelita, tlačenku, prejt i bůček. Čím je cenné sádlo a proč si ho škvařit? Moderátorka Daniela Brůhová se zajímala také o to, proč má u nás sochu přeštické prase a jestli se vyplatí kupovat bio produkty.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.