Změna některých vysílačů Dvojky

27. prosinec 2011

Český rozhlas Dvojka bude mít v novém roce lepší pokrytí. Vybrané vysílače změní vysílaný program od 2. ledna 2012. Změna se vedle druhého programového okruhu Českého rozhlasu dotkne i stanice Český rozhlas 3 – Vltava.

Z důvodu optimalizace vysílacích sítí Českého rozhlasu dojde od 2. ledna 2012 ke změně ve složení sítí vysílačů stanic Český rozhlas 2 a Český rozhlas 3 – Vltava.

Stanice Český rozhlas 3 - Vltava opouští kmitočty 102.0 MHz (Brno – Kojál) a 96.8 MHz (Valašské Meziříčí – Radhošť). Tyto vysílače budou nově šířit program stanice ČRo 2. Posluchači získají touto změnou významné rozšíření pokrytí ve vybraných oblastech. Stanici ČRo 3 - Vltava si místo toho bude možno naladit z vysílačů Valašské Meziříčí – Strážka (89.9 MHz), Olomouc - Pohořany (107.2 MHz), Břeclav (96.3 MHz) a Slavíč (107.9 MHz).

René Zavoral, náměstek generálního ředitele pro strategický rozvoj, dodává: „Změna vysílacích frekvencí přinese většímu počtu posluchačů Dvojky Českého rozhlasu lepší možnost příjmu vysílání této stanice. Posluchači ČRo 3 – Vltava budou omezeni jen nepatrně. Pevně věříme, že tyto změny zvýši spokojenost našich posluchačů.“

Posluchače, kterých se výše uvedená změna dotkne, bychom rádi upozornili na možnosti alternativního poslechu oblíbené stanice. Jedná se o internetové vysílaní, satelitní příjem nebo digitální televizní vysílání DVB-T (veřejnoprávní multiplex).

Český rozhlas se omlouvá za komplikace, které případně posluchačům v souvislosti se změnou kmitočtů vzniknou.

Další aktuální informace o stanicích a jejich frekvencích Českého rozhlasu najdete na webových stránkách rozhlas.cz/vysilace.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.