Host PRESSpektiv: Thomas Müller z BR PULS

6. listopad 2014

Zahajujeme cyklus článků o hostech ze zahraničních rádií pro mladé posluchače, které letos přivítáme na PRESSpektivách.

Thomas Müller je od roku 2012 šéfredaktorem a moderátorem na stanici pro mladé posluchače BR PULS, která je součástí Bavorského rozhlasu se sídlem v Mnichově.

PULS cílí na posluchače ve věku od 19 do 29 let. Zaměřuje se hlavně na témata, jako jsou hudba, popkultura a internetová kultura. Nezbytnou součástí portfolia stanice je také aktuální dění. Tým stanice PULS provozuje čtyřiadvacetihodinové rozhlasové vysílání. PULS má však své místo i v televizi a na webu. Na internetu nabízí široké spektrum služeb a funguje napříč všemi sociálními sítěmi.

Žurnalistiku se Thomas učil od základů. Začínal jako redaktor a moderátor na stanici Bayern 3. Poté pracoval pro Universal Music jako vedoucí rozhlasový promotér a marketingový manažer. Podílel se na založení soukromé alternativní rozhlasové stanice Motor FM v Berlíně (dnes známá jako FluxFM), kde pracoval jako ředitel programu a hudební dramaturgie. Spolupracoval na zavedení hudební složky iTunes v Německu, Rakousku a Švýcarsku. Rovněž byl součástí týmu pro iTunes Asia v roce 2012.

A na závěr aktualita: digitální stanice BR PULS získala FM frekvence - a povedlo se jí to jako jediné stanici z celé Evropské vysílací unie, což je obrovský úspěch.

autor: lf
Spustit audio