Média a...Filip Titlbach

24. květen 2016

Filip je mladý novinář, který pracuje pro rozhlas - je podle něj rádio médiem budoucnosti?

Co je podle mě médium budoucnosti?
No tak samozřejmě rádio. Nepracoval bych přece pro médium, u které bych nevěřil v jeho budoucnost. Minimálně Český rozhlas už přes 90 let dokazuje, že je stále potřeba. Technika i chování lidí se samozřejmě mění, takže je možné, že budeme rádio časem poslouchat úplně jinak. Pořád jsem si ale jistý, že ho poslouchat budeme.

Poslouchám více: On-air nebo podcasty?
Záleží na situaci a denním tempu. Když jedu do práce, poslouchám většinou kvůli aktuálním informacím živě Radiožurnál. Když mám odpoledne čas, pustím si podcasty Pluska. U této stanice si si vybírat témata, která mě zajímají. Večer si zase pouštím živě Wave. Ve většině případů online v přímém přenosu přes Youtube. Baví mě nové HD kamery, prosklené studio a do rytmu tančící moderátoři.

Kterou sociální síť používám nejčastěji a proč?
Nevím, jestli nejčastěji, ale každé ráno u kávy před poradou si v redakci zapnu jako první Twitter. Jsou tam pro mě relevantní a aktuální informace, které často využívám jako zdroj témat. Často se tam také vyjadřují politici ještě dříve, než svolají tiskovou konferenci. V rádiu je potřeba být první. Svůj účet na Twitteru považuju za profesní profil. Spíše soukromě pak používám Facebook, Instagram, Snapchat a další...

Filip Titlbach je redaktor zpravodajství v ČRo a účastník PRESSpektiv - sledovat ho můžete třeba na jeho twitterovém účtu.

Čtěte také

Spustit audio