Spotify ohlásil spuštění původní podcastové produkce

2. březen 2017

Streamovací služba chce kromě hudby nabízet a od nynějška i vyrábět vlastní podcasty.

Spotify se podcastové distribuci věnuje již déle než rok a snaží se do své, jinak čistě hudební, aplikace přidat i řadu populárních audio pořadů. Tvorba katalogu podcastů, která bude k dispozici uživatelům Spotify je jistě pro některé vhodným doplňkem, o tom není pochyb, nicméně se spekuluje o tom, zda se Spotify tímto způsobem podaří nalákat větší množství uživatelů od zavedených podcastových aplikací.

Tento týden streamovací služba oznámila, že uvede tři původní podcasty. V budoucnu pak přislíbila tvorbu dalších. Výroba podcastů je samozřejmě úplně jiná disciplína než jeho pouhá distribuce. Investice je v tomto ohledu mnohem větší, a proto je z tohoto kroku jasné, že to Spotify myslí s podcasty skutečně vážně.

Hudební platforma přichází na jaře se třemi původními pořady, v průběhu roku je však doplní další:

Showstopper, který si svou premiéru odbyl již před týdnem, se zaměřuje televizní show a hudbu. Moderuje jej Naomi Zeichner, šéfredaktorka magazínu The Fader. V podcastech zpovídá důležité producenty z branže a nabízí popkulturní analýzu nejoblíbenějších hudebních okamžiků v televizních pořadech. V první sezóně se tak můžete těšit na hudbu ze seriálů Girls, OC, Scrubs nebo Stranger Things.

Unpacked se poprvé představí v polovině března, jeho moderátory budou Matt FX, hudební vedoucí stanice Comedy Central a Michele Santucci ze Spotify Studios. Společně budou křižovat Spojené státy a navštěvovat hudební festivaly. Přinesou rozhovory s hudebníky, filmaři, ale i producenty či kuchaři, kteří na místě prodávají jídlo. Pokud byste rádi navštívili nějaký festival, nemůžete si to z nějakého důvodu dovolit, pak je pro vás tento chystaný podcast jako dělaný.

The Chris Lighty Story (zatím pracovní název) bude mít premiéru v dubnu. Chris Lighty byl známým producentem, jež nastartoval a formoval kariéru mnoha slavných hip hoperů jako například 50 Centa, Missy Elliott, Foxyho Browna nebo Puffa Daddyho. Moderátor pořadu, Reggie Ossé, představuje jeho životní příběh, věnuje se rasové problematice, jeho bojem s duševní chorobou a v průběhu jednotlivých dílů bude zpovídat některé významné osobnosti hiphopové scény – Russella Simmonse, Fat Joe, Troye Cartera a další.

Text je přeložen a editován, původní verzi uveřejněnou na serveru rainnews.com najdete zde.

autor: Eva Hudzieczková
Spustit audio