Host PRESSpektiv: Aled Haydn Jones z BBC Radia 1

24. listopad 2014

Aled Haydn Jones je velšský moderátor na stanici BBC Radio 1.

V současné době moderuje pořad The Surgery - pořad, který mladým posluchačům radí v problémech osobního života, umožňuje jim sdílet zkušenosti a názory.

Aled se narodil ve Walesu, hovoří proto plynně velšsky. V současné době však žije v Londýně. Rozhlasovou kariéru začal ve 14 letech, když začal moderovat na stanici RBFM (dříve Radio Bronglais), což je nemoniční rádio v Aberystwythu ve Walesu.

Odtamtud přešel na komerční stanici Radio Ceredigion, která byla založena v roce 1992 jako bilingvní rádio se stejným poměrem angličtiny a velštiny.

Do BBC Radia 1 se dostal v roce 1998, nejprve jako asistent vysílání. Brzy se setkal se známým moderátorem Chrisem Moylesem, přes kterého se dostal k práci producenta The Chris Moyles Show.

Logo

Mimo to Aled moderuje The Surgery, která se od 1. září 2014 vysílá každou středu večer od 21:00 do 22:00. Jeho moderátorskou partnerkou je Dr Radha Modgil, původně lékařka, jejímž úkolem je radit mladým posluchačům v oblastech jako závislost na drogách, zdravotní a psychologické problémy, HIV a podobně.

Kromě moderátorství na Radiu 1 se Aled věnuje i televizní a filmové práci. Objevil se například v talentové TV show Wawffactor, kterou v letech 2003-2006 vysílala velšská veřejnoprávní televize S4C. V listopadu 2007 se objevil jako soutěžící v reality show BBC Celebrity Scissorhands. Ta byla součástí známé charitativní akce BBC Children in Need; soutěžící se v ní učili stříhat vlasy a bez jakékoliv kvalifikace vytvářet dobrovolníkům účesy. Aled byl také součástí show OMG na kanále ITV2 s Peaches Geldof. OMG se věnovala různým alternativním způsobům života a subkulturám.

Zdroj: Wikipedia

Aled přijal pozvání místo Rhyse Hughese z BBC Radia 1, který z pracovních důvodů musel svoji návštěvu Prahy zrušit.

<blockquote class="twitter-tweet" lang="cs"><p>On my way to Prague! ✈️</p>&mdash; Aled Haydn Jones (@ahj) <a href="https://twitter.com/ahj/status/536810242634694656">24. Listopad 2014</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
autor: lf
Spustit audio