Deezer vytvořil speciální playlist sprostých písniček

28. prosinec 2015

Společnost Deezer spustila v loňském roce funkci Lyrics, ze které byli nadšeni nejen její uživatelé, ale i služba samotná. Přinesla jí totiž nová data, která odhalila, že rok 2015 byl „proklatě“ dobrý.

Statistika nuda je, v tomto případě z ní však společnost vytvořila žebříček těch nejsprostších interpretů, písní a alb, která obsahují nejvyšší procento sprostých slov.

Na první místo v žebříčku umělců a písní se tak „pronadával“ například Lil‘ Wayne. Micky Avalon zase atakoval první příčku v kategorii nejsprostší album roku, a to když použil úctyhodných 3 094 sprostých slov. Pro ty, kteří sprosťárny v písničkách můžou, dokonce Deezer zkompiloval nejsprostší skladby a vytvořil z nich samostatný playlist. Tenvšak není úplně vhodné poslouchat nahlas v práci.

„Asi není úplně nejlepší nápad pustit si takovou nálož ke štědrovečerní večeři, ale faktem je, že sprosté písničky si získávají stále větší popularitu – a co na tom, že se to vaší babičce nelíbí,“ říká Sam Lee, hudební editor pro Deezer VB a Irsko.

Deezer také vytvořil seznam těch nejzásadnějších momentů v hudebním průmyslu za rok 2015. Společnost sdružila výtvarná umělecká díla ve stylu komiksu a zachytila v něm třeba Zayna Malika, který sekl s kariérou v boybandu One Direction, a nebo Davea Grohla, který svoje turné absolvoval se zlomenou nohou.

Původní a nezkrácenou verzi článku najdete ZDE.

autor: Eva Hudzieczková
Spustit audio