Objevujte novou hudbu díky aplikaci A Song A Day

23. říjen 2015

Objevování nové hudby a kapel už není jen o samotném prožitku z poslouchání, ale i o sdílení nové hudby s lidmi, kteří poslouchají podobný styl. A proto vznikla platforma A Song A Day, na které funguje tým „kurátorů“, kteří každý den vybírají nové skladby určitého hudebního žánru.

Jak se můžete zapojit vy? Nejdřív vyberte hudební styl, který posloucháte. Na základě vašich zájmů vám kurátoři pošlou výběr skladeb v podobě YouTube playlistu a přidají k němu krátký vzkaz.

A pokud se chcete stát samotným kurátorem, musíte vyplnit dotazník, který si následně prozkoumá zakladatelka této platformy, Shannon Byrne, a pak strávíte 3 až 5 hodin týdně tím, že dáváte dohromady vaše doporučení na nové písničky.

Platforma je aktuálně na crowdfundingovém serveru Kickstarter a její zakladatelka se dušuje, že z této služby rozhodně nechce udělat zautomatizovanou službu: „V tomto projektu je nejdůležitější právě lidský faktor.“

Což jde přesně proti gigantům, kterými jsou například Spotify nebo YouTube, kteří kurátorování svěřují do rukou zautomatizovaným algoritmům.

Původní a nezkrácenou verzi článku najdete ZDE.

autor: Eva Hudzieczková
Spustit audio