Pop-up rádio v UK vysílalo jazz na DAB

24. listopad 2015

Veřejnoprávní a komerční stanice spojily na pár dní síly a na speciálním pop-up rádiu odvysílaly to nejlepší z jazzové hudby.

Stanice BBC Music Jazz spustila ve spolupráci s komerční stanicí Jazz FM dočasné rádio, které bylo věnováno – jak jinak – jazzové muzice. Spuštění proběhlo 12. listopadu a stanice vysílala až do nedělní půlnoci, 15. listopadu. Tyto dvě stanice se rozhodly pro spolupráci a to zejména proto, aby posluchačům v Británii představili to nejlepší z tohoto hudebního žánru – ať patříte mezi jazzové začátečníky anebo naopak fajnšmekry.

Ve vysílání se objevily hvězdy jako například Jamie Cullum, Julian Joseph, Chris Philips a další. Třídenní program se skládal z živých vstupů, vystoupení, ale vysílal se i hudební obsah ze záznamu.

James Stirling, hudební editor BBC, k tomuto ojedinělému projektu dodává: „Jsem velmi rád, že jsme byli schopni představit opravdu širokou škálu jazzového obsahu nejen z pozice BBC, ale díky spolupráci s Jazz FM jsme využili také archivu, který skrýval skutečné skvosty, které jsou velmi vzácné, a neuslyšíte je jen tak někde. Jsme nadšení, že se nám tento podzim podařilo potěšit všechny fanoušky jazzového žánru.“

Tato dočasná rádiová stanice byla dostupná v síti DAB, na internetu a také na mobilních telefonech.

Původní a nezkrácenou verzi článku najdete ZDE.

autor: Eva Hudzieczková
Spustit audio