10. srpna  2012  rubrika: ZOO a botanické zahrady

Na chameleoňata v Zoo Praha si návštěvníci ještě počkají

Mládě chameleona - Foto: Zoo Praha

Mládě chameleonaFoto: Zoo Praha

Chameleonům obrovským v pražské zoo se ze tří snůšek vylíhl úctyhodný počet potomků - celkem 175!

Mláďata měří 3 centimetry na délku, váží necelý gram a zatím zůstávají v zázemí; návštěvníci je budou moci pozorovat v expozici za dva až tři měsíce. 


 

 Chameleon obrovský (Furcifer oustaleti) Tento druh chameleona žije na Madagaskaru, vysazen byl ale i v Keni, kde se dodnes udržel. Samci, dorůstající délky až 68,5 cm, bývají šedí či hnědí, barevnější samice dorůstají asi 50 cm. Potravou jim jsou drobní ptáci, hlodavci a hmyz. 

Autor:  Zoo Praha
 

Nové články v rubrice

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2014 Český rozhlas