Seminář o investigativní žurnalistice přilákal především mladé posluchače

4. říjen 2016

O tom, že je investigativní žurnalistika atraktivní obor, svědčila obrovská účast na dnešním semináři na téma Jak se dělá kauza, který se konal v rámci festivalu v Uměleckém centru Univerzity Palackého.

Ředitel zpravodajství Českého rozhlasu Jan Pokorný debatoval s předními investigativními reportéry Karlem Páralem, Janou Klímovou, Thomasem Nicholsonem, Jankem Kroupou a Markem Vagovičem o procesu při vyšetřování velkých kauz.

Práce předních investigativních reportérů vzbudila zájem především u studentů, ale přilákala i novináře a širokou veřejnost.

Posluchači pronikli do zákulisí velkých kauz a dozvěděli se, jak pracují reportéři s informacemi, hledají důkazy a prozkoumávají interní dokumenty.

Mladí posluchači kladli spoustu otázek

Jak uvedl Jan Pokorný, který posluchače přednáškou provázel: „Pokud je práce reportérů přesná a bezchybná, vede k rezignacím, demisím, spouští policejní vyšetřování – a v důsledku vede k ozdravným procesům.“

Přednáška trvala necelé tři hodiny a nabídla mnoho interních a zajímavých informací z novinářského a politického prostředí.

Tom Nicholson a kauza Gorila
autor: Dominika Konečná
Spustit audio