Letošní slavnostní zahájení na Horním náměstí

21. září 2016

Rozhlasový festival zahájí svůj program 32. ročníku uprostřed Olomouce na Horním náměstí. Těšit se můžete na čestnou prezidentku Hanu Maciuchovou a hudební vystoupení violoncellistky Terezie Kovalové. Před vysílacím karavanem Českého rozhlasu R-stream bude festival zahájen 3. října ve 13 hodin.

Nedaleko Ariónovy kašny se před vysílacím R-streamem uskuteční letošní slavnostní zahájení rozhlasového festivalu.

V pondělí 3. října bude od 13 hodin za přítomnosti generálního ředitele Českého rozhlasu Reného Zavorala, ředitele festivalu Josefa Podstaty a zástupců města Olomouc spuštěn program 32. ročníku Prix Bohemia Radio.

Těšit se můžete na recitaci Hany Maciuchové, čestné prezidentky festivalu, a hudební vystoupení umělkyně Terezie Kovalové.

Poté můžete navštívit veřejné poslechy, diskuse, konferenci k tvorbě pro děti nebo seminář investigativní žurnalistiky. Festival trvá až do středy 5. října.

Chybět nebude akce Radia Wave Live Session – Vložte kočku, WWW nebo Dopoledne s Rádiem Junior, které nabídne pásmo her, soutěží, písniček a workshop moderování pro děti. Pro milovníky divadla je připraveno představení Vykřičené domy Divadla v Dlouhé a navštívit můžete také prezentaci a křest knihy Středověké ctnosti. Více informací hledejte v sekci program.

autor: Pavel Kachlík
Spustit audio