Moderátor roku – 10 nejúspěšnějších jmen v mužské kategorii

6. říjen 2011

30. září 2011 skončilo hlasování v historicky první anketě o nejlepšího moderátora všech českých rádií, kterou vyhlásila Asociace rozhlasových organizací. Hlasy jsou v tuto chvíli již sečteny, ovšem definitivní vítězové ankety budou vyhlášeni až na slavnostním večeru festivalu Prix Bohemia Radio, a to dne 11. října 2011 v Divadle Na Kovárně v Poděbradech. 10 nejúspěšnějších mužů a 10 nejúspěšnějších žen v moderátorské branži představujeme už nyní!

Kategorie Moderátor roku
(jména jsou uvedena v abecedních pořadí)

Aleš Cibulka (Český rozhlas 2 - Praha)
Oblíbený moderátor Dvojky Českého rozhlasu, spisovatel a dramaturg. S Alešem Cibulkou se můžeme setkávat každou sobotu prostřednictvím Českého rozhlasu Dvojky nebo přímo v divadle U Hasičů, odkud je vysílán přímým přenosem pořad "Tobogan". Stal se velmi zdatným následovníkem zakladatele pořadu Tomáše Slámy. Je také velmi úspěšným spisovatelem, vydal dvě knihy o herečce Nataše Gollové, které měly veliký úspěch. Každý rok moderuje dětskou soutěž "Zlatý oříšek".

Aleš Cibulka

Karel Gott (Český rozhlas 2 - Praha)
Bezesporu nejvýznamnější český zpěvák, který na poli populární hudby působí již pět desetiletí. Jeho pěvecké počátky byly spojeny s Orchestrem Karla Krautgartnera, respektive s legendárním Tanečním orchestrem Československého rozhlasu. A spolupráce s tímto tělesem se rozvíjí také v současnosti. Karel Gott si nyní splnil sen a vystupuje v roli moderátora ve svém pořadu "Zpátky si dám tenhle film", v němž vybírá šlágry a melodie věčně zelené a představuje interprety nejrůznějších hudebních žánrů, které má rád a kteří jej na jeho pěvecké cestě ovlivnili.

Karel Gott

Jiří Kokmotos (Český rozhlas 2 - Praha)
Od roku 2000, tedy od svých 14 let, zastává v Českém rozhlase funkci redaktora aneb "eléva v zácviku". Postupně točil ankety v "Dobrém jitru" ČRo 2 - Praha, byl moderátorem vysílání pro děti pořadu "Domino" ČRo 2 - Praha, redaktorem ve zpravodajské směně a reportérem ČRo 1 - Radiožurnál, poté ranním moderátorem ČRo 4 - Radio Wave. Nakonec se vrátil zpět na Radiožurnál a odtud zase "na Prahu", kde se podílí na projektu "Výlety", na přípravě pořadu "Domino", "Volejte reportéry", tu a tam přispívá do zpravodajství nebo denního vysílání. S Pavlem Kudrnou tvoří moderátorskou dvojici v pořadu "Odpoledne s Dvojkou".
.

Jiří Kokmotos

Pavel Kudrna (Český rozhlas 2 - Praha)
Do Českého rozhlasu nastoupil v roce 1983 jako hlasatel na Vltavě, posléze byl přijat do pracovního poměru jako moderátor populárního Studia 7. Od začátku 90. let spolupracuje s Českým rozhlasem jako externista. Je podepsán mimo jiné pod rozhlasovými projekty "Těžká sázka" a "Dvojitá šance", zaměřenými na pomoc posluchačům s nadváhou a závislostí na nikotinu. Velký zájem zaznamenává již osmým rokem originální projekt "Výlety s ČRo 2", v rámci kterého posluchači poznávají rozhlasové redaktory, moderátory, techniky a další spolupracovníky a mohou si vyzkoušet jejich práci. V současnosné době tvoří Pavel Kudrna moderátorskou dvojici s Jiřím Kokmotosem v pořadu "Odpoledne s Dvojkou".
.

Pavel Kudrna

Václav Moravec (Rádio Impuls)
Václav Moravec je populární moderátor Rádia Impuls, kde moderuje pořad "Impulsy Václava Moravce". Každý týden od pondělí do čtvrtka od 18:00 hodin zde zpovídá jednu osobnost z oblasti politiky, kultury nebo sportu. Václav Moravec vystudoval gymnázium v České Třebové a Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Vedle Rádia Impuls prošel během své kariéry mnoha rozhlasovými stanicemi, v současnosti patří mezi nejvýznamnější osobnosti české televizní publicistiky a je držitelem několika cen TýTý.

Václav Moravec

Jan Pokorný (Český rozhlas Radiožurnál)
V Českém rozhlase pracuje přes 20 let, od roku 1994 na Radiožurnálu. Moderoval publicistické pořady, rok také působil ve Francii jako zahraniční zpravodaj. V současnosti vysílá "Ranní Radiožurnál", od 5 do 9 hodin provází posluchače kompletním ranním informačním servisem. Jeho styl i hlas jsou nezaměnitelné, posluchače dokáže dobře pobavit, nikdy ovšem na úkor kvality a důvěryhodnosti. Má rád spisovnou češtinu a říká, že dobrý moderátor má mluvit úplně normálně. Nejlepším testem moderátora je podle něj rozhovor s nemluvným hostem. Znají ho také televizní diváci: byl prvním moderátorem pořadu ČT "Černé ovce, sem tam bílá" (1993), v současnosti je to například "Den D" – reality show ze světa podnikání. Mluví francouzsky, anglicky a rusky, má rád Francii, tenis, kolo, knihy a elektronické hračky.

Jan Pokorný

Jiří Pomeje (Frekvence 1)
„Zdravím Čechy, Moravu a Slezsko, otevírám naši hospodu a zvu do ní každého, kdo je teď vzhůru a kdo poslouchá rádio Frekvence 1. Tady váš Jirka Pomeje, parťák po půlnoci. A vy mi můžete začít volat a psát, proč dneska nespíte“. Takhle každý den začíná svoji show…. Jirka nikdy neví dopředu, kdo a proč zavolá.
Český herec, moderátor a producent začal v prosinci 2010 v "Živé noci". Hned v premiérovém vysílání zachraňoval sebevraha, a protože je skvělý psycholog, byl úspěšný. Jirka i přes osudové přešlapy miluje život, je člověk se srdcem na dlani, má rád dobře vychlazené pivo, cigarety, Andy a ranní teplé rohlíky.

Logo

Ruda z Ostravy (Frekvence 1)
Absolutně nejkontroverznější postava českého éteru současnosti. Maradona mezi moderátory. Ve 12:00 vytáhne mikrofon Frekvence 1 a české celebrity utíkají do sklepů a vypínají mobily.
Ruda z Ostravy rube po svém do českého showbusinessu, glosuje, komentuje, zpívá, hraje, baví, nebaví.
Vedle Frekvence 1 je fenomenální také na sociálních sítích. Jeho videoklipy na Youtube mají milionovou sledovanost.

Logo

Karel Sladký (Český rozhlas Hradec Králové)
K rozhlasovému mikrofonu usedl už ve 14 letech a stal se tak zřejmě jedním z nejmladších moderátorů v České republice. Začínal jako programový hlasatel v Československém rozhlase Hradec Králové. Při stáži v pražském rozhlase na sebe nenechaly další zajímavé nabídky čekat. Pracoval v redakci "Zelené vlny", připravoval rozšířené relace o počasí do hlavní zpravodajské relace, v ČRo 1 moderoval "Dopolední Radiožurnál", pořad "Nad ránem", několik let "Noční Radiožurnál" aj. Jako programový hlasatel a zprávař se ozýval i z vln Českého rozhlasu 2, v Českém rozhlase 3 Vltava uváděl polední symfonie. Další bohaté zkušenosti získal v ČRo Regina Praha, Region střední Čechy jako hlasatel zpráv.

Karel Sladký

Zdeněk Vrba (Český rozhlas Regina)
Absolvent Lidové konzervatoře v oborech Společenská zábava i Diskotéky je už řadu let především univerzálním moderátorem. Spoluzakládal a stále moderuje autorský pořad „Noční proud“, který vysílá každou neděli od 22:05 hodin. Párkrát do roka také vyprodukuje a moderuje přímý přenos z nějaké zajímavé akce. Stál u zrodu spolupráce Českého a Slovenského rozhlasu v posledních letech. V Českém rozhlase uváděl kromě Nočního proudu např. "Diskotéku Domina", "Formuli Pop" nebo byl autorem hudebních otázek soutěže "Kudy z nudy".

Zdeněk Vrba

Prvních 10 nejúspěšnějších žen-moderátorek najdete zde.

autor: kolektiv autorů
Spustit audio

Naši partneři