Moderátorka roku – 10 nejúspěšnějších jmen v ženské kategorii

6. říjen 2011

30. září 2011 skončilo hlasování v historicky první anketě o nejlepšího moderátora všech českých rádií, kterou vyhlásila Asociace rozhlasových organizací. Hlasy jsou v tuto chvíli již sečteny, ovšem definitivní vítězové ankety budou vyhlášeni až na slavnostním večeru festivalu Prix Bohemia Radio, a to dne 11. října 2011 v Divadle Na Kovárně v Poděbradech. 10 nejúspěšnějších mužů a 10 nejúspěšnějších žen v moderátorské branži představujeme už nyní!

Kategorie Moderátorka roku
(jména jsou uvedena v abecedních pořadí)

Stanislava Dufková (Český rozhlas 2 – Praha)
Mezi její zájmy patří sport, kdysi ho provozovala velmi aktivně a díky této lásce chtěla být již na základní škole sportovní rozhlasovou reportérkou. Jenomže okolnosti doby tomu nepřály. Vystudovala tedy Střední zemědělskou školu v Poděbradech a potom Vysokou školu zemědělskou v Praze. Poté prošla mnoha zaměstnáními, až náhoda pomohla a v roce 1983 se ke svému úžasu skutečně stala redaktorkou Československého, později Českého rozhlasu. Slyšet ji můžeme např. v "Kolotoči speciál", v dokumentech a nově i v "Písničkách od srdce" (od srpna 2006). Na rozhlasové práci ji nejvíce baví setkávání se zajímavými lidmi.

Stanislava Dufková

Jana Knížková (Frekvence 1)
Moderátorka F1, která k nám přišla z Hit Rádia Vysočina. Vystudovala pedagogiku, ale víc než učit děti ji začal bavit mikrofon. Jana se nezdá, ale za křehkou blondýnkou se skrývá dračice s hlasem jako med. Bič ale do ruky umí vzít. Například v "Živé noci", kam ji volají ctitelé, kde ji zbožňují kamioňáci, taxikáři a pekaři housek.
O víkendu vysílání něžně. Je to žena dvou tváří, tedy značka ideál. Pro show byznys určitě.
Jana ráda plave, proplouvá si šťastně životem, miluje svého kluka a rádio Frekvence 1, protože tady se „stále něco děje“.

Logo

Diana Kobzanová (Frekvence 1)
Nic krásnějšího mezi moderátory českých rádii nenajdete.
Od roku 2007 moderuje každý všední den od 14:00 do 17:00 show plnou muziky, zpráv a zábavy a těsného kontaktu s posluchači. Ženská část posluchačů touží po jejím vkusu a zdravém sebevědomí, chlapská část s ní chce strávit noc.
V letech 2006 a 2007 moderátorka reality show TV Prima "Vyvolení". Na TV ÓČKO moderuje talkshow IN-BOX. Miluje sladké limonády a čokoládu.

Logo

Martina Kociánová (Český rozhlas 2 – Praha)
Kdyby měla psát svůj pracovní životopis, musely by vzniknout dva. Jeden mapující její moderátorskou kariéru a jeden pěveckou. Původně si mezzosopranistka a moderátorka vybrala profesi historičky. Historii a muzeologii vystudovala na Slezské univerzitě v Opavě. Současně vystudovala i ostravskou Lidovou konzervatoř.
Již během studií začala pracovat jako redaktorka a moderátorka zpravodajství České televize. V roce 1994 začala moderovat hlavní zpravodajskou relaci v TV Nova. Od roku 1996 nastoupila jako moderátorka večerního zpravodajství do TV Prima a hlavní zprávy tam moderovala až do roku 2006. V roce 2007 uváděla na ČT24 živý diskuzní pořad "Vedlejší efekty". Od března 2008 do září 2009 moderovala zprávy a publicistické pořady v digitální zpravodajské televizi Z1. V současné době je moderátorkou magazínu "Je jaká je" Dvojky Českého rozhlasu. Současně se věnuje přednesu klasického hudebního repertoáru. Za činnost v oblasti umění jí v roce 2002 udělila Evropská unie umění Cenu Gustava Mahlera.

Martina Kociánová

Eva Kvasničková (Český rozhlas 2 – Praha)
V roce 2006 dokončila bakalářské studium žurnalistiky (specializace rozhlas, televize) na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze, kde posléze pokračovala v magisterském studiu oboru mediální studia. V roce 2008 absolvovala stipendijní pobyt na Griffith University v Austrálii v oboru Communication Studies. O rozhlasovou práci měla zájem odjakživa. V roce 2001 objevila soutěž o nejpříjemnější hlas roku Lady Radio - Radio Man, kterou každý rok pořádal Český rozhlas 2 – Praha, a vyhrála ji. V Českém rozhlase začínala v oddělení elévů, v září 2005 usedla poprvé za studiový rozhlasový mikrofon. Spolupodílí se na přípravě pořadu "Domino", v současnosti působí mimo jiné také jako moderátorka a dramaturgyně magazínu "Je jaká je" Dvojky ČRo.

Eva Kvasničková

Světla Magni (Český rozhlas 2 – Praha)
Do Českého rozhlasu nastoupila hned po absolvování Fakulty žurnalistiky UK. Prošla redakcemi: Mikrofórum, Studio mladých, Zelená vlna, Host do domu i odpoledního vysílání. Krátký čas pracovala jako redaktorka i na Vltavě. Spolu se svými kolegy připravuje "Dobré jitro" či moderuje "Kolotoč speciál". Podílí se na přípravě scénářů a režii některých zábavných pořadů jako např. "Radiodárek" či soutěže "Lady Radio - Radio Man".

Světla Magni

Lubka Ponížilová (Frekvence 1)
Krk a slunce, který kroutí hlavou ranní show Frekvence 1. Od roku 2010 s ní a kolegou Petrem Vágnerem vstávají statisíce posluchačů, kteří dostanou nejčerstvější zprávy o počasí, z dopravy, přehled tisku a skvělou muziku. Vystudovala DAMU, obor dramatická výchova. V roce 1995 nastoupila do zpravodajské redakce ČRo Plzeň. Poté pracovala na ČRo Brno - Zlín, na Rádiu Brno, v roce 2000 přešla na Rádio Petrov. Miluje les, houby, ticho, chlupaté knedlíky a film S tebou mě baví svět.

Logo

Marie Retková (Český rozhlas 2 – Praha)
Populární televizní hlasatelka. Je trojnásobnou držitelkou ceny popularity diváků Týtý. Od roku 1999 do roku 2005 uváděla v rozhlase pořad "Host do domu". Dva roky moderovala slavný "Dámský klub" na soukromé rozhlasové stanici. Na Dvojku Českého rozhlasu se vrátila v magazínu "Je jaká je". Patří k nejoblíbenějším hlasům své stanice. Marie Retková také napsala knihu Dobrý večer, vážení diváci, podílela se na vydání kalendářů receptů a kulinářských specialit. Byla předsedkyní správní rady Nadačního fondu Českého rozhlasu a spolupracovala na projektech "Bílá pastelka" a "Světluška". Mezi její zájmy patří literatura, basketbal, tenis a klasická hudba.

Marie Retková

Hana Shánělová (Český rozhlas 1 - Radiožurnál)
Absolvovala studia na AMU, na divadelní fakultě a také češtinu a historii na Pedagogické fakultě v Hradci Králové. Pár let strávila v pardubickém rádiu Profil a televizi Galaxie, později TV3. Jako moderátorka a externí spolupracovnice Radiožurnálu připravuje rozhovory se zajímavými hosty, podílí se na přípravě zpravodajských a publicistických pořadů. Od 1. ledna 2011 ji můžete slyšet v "Odpoledním Radiožurnálu". Mezi její velké lásky patří volejbal.

Hana Shánělová

Lucie Výborná (Český rozhlas 1 - Radiožurnál)
Pochází z televizní rodiny. Z rozhlasového éteru ji posluchači znají přes 20 let, na Radiožurnálu jí od roku 2008 patří dopolední vysílání a především hodina s hostem. Pro vysílání Radiožurnálu z olympijských her ve Vancouveru připravovala zajímavé rozhovory, přispívala také informacemi z ročního pobytu v Rusku. Pro ČT připravila cestovatelské magazíny, moderuje zábavné pořady, diváci si pamatují její rozhovory s hollywoodskými hvězdami na komerčních televizích – třeba se Schwarzeneggerem a Stallonem. Rozhlasový mikrofon je její droga. Před narozením dcery napsala čtenářsky úspěšnou knihu Fitmaminka. Hostů v jejím pořadu je mnoho a jsou skutečně rozmanití – umělci, astronomové, jaderní vědci a další. Nikdy by nechtěla zpovídat politiky. Mluví anglicky, italsky, španělsky a rusky a odpočívá velmi aktivně – na motorce, lezením po skalách, surfováním, ale hlavně s rodinou.

Lucie Výborná

Prvních 10 nejúspěšnějších mužů-moderátorů najdete zde.

autor: kolektiv autorů
Spustit audio

Naši partneři