To nejlepší z rozhlasové tvorby se v březnu představí v Olomouci. Drama a dokument nově doplní reportáž

6. prosinec 2016

Český rozhlas vyhlašuje další ročník festivalu původní rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio. Dějištěm festivalu a jeho 33. ročníku bude opět Olomouc, která bude událostmi nabitou festivalovou přehlídku hostit ve dnech 20. až 23. března 2017.

Odborné konference, semináře, workshopy, koncerty i divadelní představení. To všechno ve čtyřech dnech. Festival nabídne také několik novinek včetně nové soutěžní mezinárodní kategorie.

Minulý ročník festivalu Prix Bohemia Radio, který se konal v Olomouci poprvé, přilákal stovky návštěvníků z řad odborníků, široké veřejnosti i studentů Univerzity Palackého.

„Město Olomouc nabídlo festivalu nové prostory, nové možnosti a v neposlední řadě i zcela novou atmosféru a rozměr akce. Ukázalo se, že festival v jeho nové podobě, která sází především na mezinárodní rozměr a spolupráci veřejnoprávních médií zemí visegrádské čtyřky, našel v tomto univerzitním a přátelském městě důstojné místo pro své konání a zároveň skvělé zázemí,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Hlavní novinkou 33. ročníku bude nová soutěžní kategorie. Kromě kategorie Drama a Dokument mohou autoři přihlašovat také svá díla do mezinárodní soutěžní kategorie Reportáž. Poprvé v historii festivalu je možnost přihlásit se on-line.

Po celou dobu festivalu vás bude Český rozhlas opět o dění informovat v běžném vysílání celoplošných a regionálních stanic, ale i prostřednictvím speciálních pořadů, které budeme vysílat přímo z centra dění.

autor: Lucie Ryss
Spustit audio

Více o tématu

Naši partneři