Dotaz posluchače P. Štědronského na stanici ČRo Dvojka a další stanice (duben 2016)

27. duben 2016

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 27. 4. 2016

Text dotazu

Vážená Rado ČRo,

Obracím se na Vás se svým dotazem ohledně ČRo 2 a jiných stanic ČRo. Více v mé příloze.
Děkuji za vyřízení mé žádosti. S přáním všeho dobrého.
Petr Štědronský

Odpověď Rady ČRo

Vážený pane Štedronský,
domníváme se, že odpověď, kterou jsme si vyžádali od pracovníků ČRo ohledně vysílání stanici ČRo Dvojka může být odpovědí na Vaše konkrétní dotazy, proto ono vyjádření přikládáme. Jsme rádi že jste a doufáme, že i zůstanete, posluchačem této stanice.

Hana Dohnálková
předsedkyně Rady ČRo

Vyjádření vedení ČRo

Velmi nás těší Váš zájem o stanici Český rozhlas Dvojka, kterou posloucháte na středních vlnách. Mohu Vás ujistit, že písně Karla Gotta stanice Dvojka vysílá a vysílat bude. Stejně jako hudbu podobného stylu. Současně nás mrzí, že už nemůžeme vysílat pravidelný pořad Karla Gotta „Zpátky si dám tenhle film“, který mistr přestal natáčet ze zdravotních důvodů.

K Vašemu dalšímu dotazu, který se týká vysílačů, se vyjádřil ředitel Techniky Českého rozhlasu p. ing. Karel Zýka:
"Český rozhlas počítá s dalším provozem celé sítě AM vysílačů. Jedná se o stávající vysílače Dvojky, ale i o zcela nové AM vysílače stanice Plus a také o dlouhovlnný vysílač Radiožurnálu Topolná.
Předpokládáme, že AM vysílače Českého rozhlasu budou v provozu minimálně dalších pět let. To se týká i vysílače Topolná.
Středovlnnou síť budeme navíc technologicky modernizovat, abychom posluchačům mohli poskytovat kvalitní a spolehlivý poslech i na této historické platformě."

Ing. Miroslav Dittrich
šéfredaktor
Český rozhlas Dvojka

autor: kob
Spustit audio