Stížnost Židovské obce na pořad Šalom (leden 2015)

28. leden 2015

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 28. 1. 2015

Text stížnosti
viz příloha

Odpověď Rady ČRo

Vážení pánové,

jménem Rady Českého rozhlasu tímto odpovídám na Váš dopis z 11. prosince.

Rada Českého rozhlasu se problematikou náboženského vysílání ČRo zabývala opakovaně, mj. si vyžádala odbornou analýzu, kterou nechalo vypracovat vedení Českého rozhlasu.
Jak jistě víte, v Českém rozhlase probíhá od 2. poloviny roku 2011 řada zásadních změn. V tomto širším kontextu začaly také nedávné změny v náboženských pořadech. Rada ČRo bude sledovat jejich průběh a dopady, nicméně s hodnocením nejspíše určitou dobu vyčká.
Váš podnět pokládáme za velmi důležitý a vyžádali jsme si k němu vyjádření od generálního ředitele Českého rozhlasu Mgr. art. Petera Duhana. Podle převládajícího mínění členů Rady ČRo je toto vyjádření důkladné, používá relevantní argumenty a odpovídá tomu, jakou roli má Český rozhlas plnit podle příslušných norem. Pokud jsme dobře informováni, vyjádření bylo zároveň dopisem, který jste již obdrželi od Mgr. art. Petera Duhana. Jeho součástí je i ujištění, že tématům věnovaným židovské kultuře, dějinám i současnosti bude v ČRo nadále věnována náležitá pozornost.

Rada Českého rozhlasu vyjádření Mgr. art. Petera Duhana na své veřejné schůzi dne 28. ledna 2015 vzala na vědomí. Text připojujeme v příloze.

Vážení pánové, velice Vám děkujeme za aktivní zájem o vysílání Českého rozhlasu.

S pozdravem

Doc. PhDr. Michal Stehlík, Ph.D.
předseda Rady ČRo

Vyjádření vedení ČRo
viz příloha

Spustit audio