Prezidentské volby v ČR a analýza vysílání Českého rozhlasu

27. srpen 2013

Rada Českého rozhlasu si již v roce 2012 zřídila svoji analytickou skupinu, jejímž úkolem je zajišťovat vypracování kvalitativních analýz vysílání Českého rozhlasu, především pokud jde o zásadní politické a společenské události a procesy v České republice. Jednou z prvních dokončených analýz je pohled na prezidentské volby a roli ČRo 1 Radiožurnál. 

Rada se rozhodla oslovit renomovaná akademická pracoviště, přičemž tuto aktuální analýzu pod názvem „Prezidentské volby ve vysílání ČRo 1. 

Analýza objektivity a vyváženosti vybraných pořadů odvysílaných ČRo 1 Radiožurnál mezi 15. 12. 2012 a 26. 1. 2013.“ zpracovala Katedra mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity.

Rada poskytla tuto analýzu také vedení Českého rozhlasu a materiál se stane předmětem diskuse, zejména pokud jde o záležitosti objektivity, nestrannosti a vyváženosti. Materiál je v rámci webových stránek rady též přístupný široké veřejnosti.

Rada Českého rozhlasu bude i nadále pokračovat v podobných analýzách, jež budou následně podkladem pro jednání s vedením Českého rozhlasu a zároveň budou zpřístupňovány veřejnosti.

Za Radu ČRo
Michal Stehlík, tiskový mluvčí
V Praze 22. 8. 2013

Analýzu objektivity a vyváženosti vybraných pořadů naleznete zde

autor: Rada Českého rozhlasu
Spustit audio