Zápis z mimořádné schůze Rady Českého rozhlasu

10. leden 2007

Schůze se konala dne 10.ledna 2007 v budově Českého rozhlasu v Praze.

Přítomni:Jiří Florian, Dana Jaklová, Bohuš Zoubek, členové předsednictva Rady ČRo
Milan Blažek, Ladislav Jíša, Štěpán Kotrba, Richard Seemann, členové Rady ČRo
Omluveni: Maria Ptáčková
Sekretariát: Marie Šímová
Hosté: Václav Kasík, generální ředitel ČRo
Josef Havel, výkonný ředitel ČRo
Zdeněk Vodsloň, ředitel EO ČRo
Libor Svoboda, předseda Dozorčí komise Rady ČRo
JUDr. Zdeněk Řípa, AK Hrudka & Řípa a partneři
JUDr. Jana Trunkátová, AK Hrudka & Řípa a partneři
Mgr. Jan Hrudka, AK Hrudka & Řípa a partneři

Jednání řídil předseda Rady ČRo Jiří Florian

Program:
Na základě Jednacího řádu Rady ČRo článek IV., odst.3 svolal předseda Rady ČRo Jiří Florian mimořádnou schůzi Rady ČRo za účelem projednání záměru generálního ředitele ČRo - koupě budovy Římská 15.

Usnesení 1/07
Rada Českého rozhlasu souhlasí se záměrem generálního ředitele ČRo nákupu budovy čp. 499 a pozemku parc.č.468/1, k.ú. Vinohrady, LV č.1102, ul. Římská 15, Praha 2 - Vinohrady za kupní cenu 9 mil. Euro za podmínky, že budou tyto nemovitosti v okamžiku zaplacení kupní ceny prosty jakéhokoli zatížení. Realizace tohoto záměru je plně v kompetenci generálního ředitele Českého rozhlasu
Hlasování: 6pro, 1 proti

Vyjádření místopředsedkyně Rady ČRo paní Dany Jaklové:

Vzhledem k tomu, že se proti původnímu návrhu kupní smlouvy mezi Český rozhlasem a OFFICE CENTER Vinohrady s jednatelem U.H.Gerstnerem opakovaně změnily podmínky i cena rozhlasem kupované nemovitosti Římská 15, nesouhlasím s projednáním kupní smlouvy dne 10. ledna 2007, tedy den poté, kdy členové Rady ČRo nové materiály o koupi budovy dostali. Protože se domnívám, že rozhodnutí Rady ČRo v časovém tlaku nemůže být kvalifikované a zároveň usnesení Rady ČRo se netýká jen záměru, ale i podmínek koupě a protože se mi nepodařilo v Radě ČRo získat podporu pro odložení projednávání nové smlouvy alespoň o týden, aby se členové Rady ČRo mohli s novou smlouvou seznámit, hlasovala jsem proti navrženému usnesení.

Ověření zápisu: Dana Jaklová
Spustit audio