Zápis z mimořádné schůze Rady Českého rozhlasu

18. červen 2007

Zápis z mimořádné schůze Rady Českého rozhlasu, která se konala dne 13. června 2007 v budově Českého rozhlasu Praze.

Přítomni: Jiří Florian, Dana Jaklová, členové předsednictva Rady ČRo
Milan Blažek, Ladislav Jíša, Maria Ptáčková, Richard Seemann, Antonín Zelenka, členové Rady ČRo
Omluveni: Bohuš Zoubek
Sekretariát: Marie Šímová
omluvena Jaroslava Jandová - dovolená

Jednání řídil předseda Rady ČRo Jiří Florian

Program:
Na základě Jednacího řádu Rady ČRo článek IV., odst.3 svolal předseda Rady ČRo Jiří Florian mimořádnou schůzi Rady ČRo za účelem projednání doplňků k Výroční zprávě o činnosti ČRo za rok 2006, které byly vyžádány při projednávání uvedené zprávy v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR.

Po obsáhlé diskusi Rada ČRo přijala materiál týkající se podílu vysílání všech rozhlasových studií na celostátních okruzích a materiál o vyřizování stížností Radou ČRo.

Usnesení 62/07
Rada Českého rozhlasu schvaluje text doplňku Výroční zprávy Rady ČRo o činnosti Českého rozhlasu za rok 2006 "Podíl vysílání všech rozhlasových studií na celostátních vysílacích okruzích" (Implementace § 12, odst. 4 Zákona 484/1991 Sb. o Českém rozhlase)
Hlasování: 7, 0, 0

Usnesení 63/07
Rada ČRo schvaluje text doplňku k Výroční zprávě Rady ČRo o činnosti Českého rozhlasu za rok 2006 týkající se stížností projednávaných Radou ČRo v roce 2006.
Hlasování: 7, 0, 0

Rada Českého rozhlasu ukládá předsedovi Rady, aby tyto materiály odeslal neprodleně předsedovi Stálé komise pro sdělovací prostředky PS Parlamentu ČR a předsedovi Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu PS Parlamentu ČR.

Oba uvedené doplňky budou přiloženy na intranetu a internetu k Výroční zprávě o činnosti Českého rozhlasu za rok 2006.

Ověření zápisu: Dana Jaklová
Spustit audio