Rádio Proglas bude vysílat celoplošně v DAB+ multiplexu RTI cz, pokrytí doplní operátor Teleko

2. květen 2024

Křesťanská rozhlasová stanice odhalila své plány s posilováním DAB+ pokrytí a naopak omezování FM vysílání v následujících letech v aktuálním vydání Křesťanského týdeníku, který vyšel v úterý 30. dubna. Posluchače uklidňuje, že utlumování analogového vysílání bude postupné, senioři se ho nemusí obávat.

Čtěte také

„Nebojte se, že bychom v brzké době současné FM vysílání vypnuli. Uklidněte prosím zejména své seniory. Naopak – s radostí pokryjeme místa, celé oblasti, kde za celou osmadvacetiletou existencí Proglasu neměli příjem žádný, nebo jen špatný. Vhodným příkladem je celá jihovýchodní Morava bez dobrého pokrytí, kde je paradoxně mnoho věřících,“ píše v příloze aktuálního Katolického týdeníku věnovaného Rádiu Proglas ředitel stanice Martin Holík.

Aukce DAB+ kmitočtů: celoplošná síť C - RTI cz s.r.o.

Podle Holíka nejde ze strany Proglasu o žádnou rozmařilost, ale o nutnost šetřit peníze, při výrazném zvýšení pokrytí snížit elektromagnetický smog a prospět přírodě i člověku. „Zatímco odrazy od pozemních překážek a plechových střech FM vysílání kazí, tytéž odrazy signálu DAB+ signá lu pomáhají! Upozorňuje ředitel křesťanské rozhlasové stanice, která patří mezi nekomerčními programy řadu let mezi propagátory digitálního vysílání DAB+.

Aukce DAB+ kmitočtů: vydražené regionální bloky - TELEKO digital, a.s.

Rádio Proglas počítá nadále se šířením signálu prostřednictvím DAB+ multiplexů operátorů RTI cz (celoplošně) a Teleko digital (ve vybraných regionech, zejména na Moravě). Partnerství s Rádiem Proglas si pochválil i jednatel druhé z firem Tomáš Řapek. „Rádio Proglas se řadí k dynamickým společnostem, které vidí o krok dál. Tato letitá spolupráce nás těší, a to i vzhledem k vysílané mu programu, který je podle nás pro naši zemi přínosný,“ uzavírá Řapek s tím, že spolupráce obou subjektů probíhá na tomto poli již od roku 2008.

autor: lukpo
Spustit audio

Související