03. dubna 2014 v 14:55 |

10. výročí Radioateliéru ve Školské 28 v Praze

10. výročí Radioateliéru ve Školské 28 v Praze
02647423.jpeg
03. dubna 2014 v 14:55 |

10. výročí Radioateliéru ve Školské 28 v Praze

V pátek 1. června se v Komunikačním prostoru Školská 28 v Praze uskutečnila symbolická oslava deseti let existence pořadu Radioatelier. Přestože přesné historické reálie Radioatelieru jsou jemně rozostřené, faktem zůstává, že v lednu roku 2003 byla odvysílána první premiérová edice Radioateliéru, čímž Český rozhlas zaryl dnes nesmazatelnou stopu v širokém kontextu současných akustických umění nejen v naší zemi, ale i v širokém mezinárodním kontextu.

Večer akustických umění v Komunikačním prostoru Školská 28 v minulém týdnu tuto uplynulou dekádu Radioateliéru symbolicky připomenul. V archivu přinášíme pořad, který je hodinových sestřihem celého večera, během něhož vystoupilo improvizační trio Paraneuro a vokální skupina Boca Loca Lab, který však také do života výroční publikaci Zvukem do hlavy a nový sampler rAdioCUSTICA selected 2011.

Boca Loca Lab IMPRO:
Umělecký vedoucí: Jiří Adámek
Vendula Stichová, Pavol Smolárik, Jan Matásek, Petr Vančura - hlasy
Mikoláš Růžička - live electornics


Paraneuro
Jarmo Sermilä - křídlovka, elektronika
Miroslav Posejpal - violoncello, electronica
Alex Švamberk - syntezátory, bicí, zvukové předměty

Pavel Novotný - moderace


Výroční publikace Zvukem do hlavy vznikla ve spolupráci Českého rozhlasu a Nakladatelství AMU. Ředitelka vydavatelství Andrea Slováková ji v pátek poprvé představila. Publikace je k dostání v e-shopu Nakladatelství AMU.

Produkce - Jitka Paříková,
Zvuk - Libor Ščerba a Roman Kolliner,
Zvuková režie - Ladislav Železný,
Režie - Michal Rataj.