01. dubna 2009 v 14:14 |

Laptoporchester Endliche Automaten - evropské turné :: začíná v Ústí nad Labem!

c2f2aba572c974a5a9a41c3d6bcfc9db.png
01. dubna 2009 v 14:14 |

Laptoporchester Endliche Automaten - evropské turné :: začíná v Ústí nad Labem!

Laptoporchester Endliche Automaten

Hudební skladatelské turné Laptoporchester Endliche Automaten z Berlína po střední a jihovýchodní Evropě začíná v Ústí nad Labem

Koncert:
6. dubna, 20 hodin, výstavní prostory Armaturky, Jateční 49
(cca 500 m od vysokoškolských kolejí a 200 m od Gymnázia v Jateční ulici)

Laptoporchestra Endliche Automaten (DE) - koncert a vizuální show berlínské experimentální legendy
Prof. Neutrino - audiovizuální performanceNeasi - dnb, jungle, oldschool rave
Dj Aiko - dnb + VJ Pavel Mrkus

Zažijte poprvé v České republice jedinečné živé vystoupení Laptoporchester Endliche Automaten z Berlína. Jako jeden z prvních uměleckých souborů ve světě, který použil notebook jako hudební nástroj, zahraje šest členů orchestru současnou elektronickou hudbu od zvukové koláže po moderní klasiku.
Město Ústí nad Labem je první zastávkou na cestě orchestru po střední a jihovýchodní Evropě. V každém ze šesti koncertních měst mohou být osloveni místní skladatelé a zvukoví umělci, kteří zkomponují dílo právě pro Berlínský orchestr. Skladby budou nastudovány společně s orchestrem na místě. Premiéra díla se vedle vlastních děl Laptoporchester Endliche Automaten uskuteční v následujícím koncertním městě. Tak vznikne během cesty program specificky středoevropských zvukových obrazů.

Česko bude na cestě Evropou reprezentovat dílo ONE'S RIVER STORY (bohemian soundscape for six laptops) českého zvukového experimentátora Petra Mareše, známějšího pod pseudonymem Prof. Neutrino.
Od 3. do 6. dubna budou v Ústí nad Labem společně pracovat na příspěvku pro následující koncert v maďarském Pécs (Pětikostelí). 5. dubna od 12 do 13 hodin se uskuteční veřejná zkouška Laptoporchester Endliche Automaten, kde bude možné sledovat umělce při práci a také si s nimi popovídat. V případě zájmu o účast na veřejné zkoušce prosíme o přihlášení na wetzel@collegiumbohemicum.cz.

Zastávkami skladatelského turné jsou Ústí nad Labem (Česká republika), Pécs (Maďarsko), Osijek (Chorvatsko), Sibiu a Timişoara (Rumunsko) a Ruse (Bulharsko).
Skladatelské turné je podporováno Nadací Roberta Bosche, Goethe-Instituty navštívených zemí, ministerstvem zahraničních věcí Spolkové Republiky Německo a Managementem Kulturhauptstadt Europas Pécs 2010. Spolupořadateli jsou Collegium Bohemicum, Fakulta užitého umění a designu UJEP a KULT.

Collegium Bohemicum, o.p.s.
Brněnská 2, 400 96 Ústi nad Labem
Tel. 475 282 642