Kenneth Atchley

Kenneth Atchley

Kenneth Atchley

KENNETH ATCHLEY (*1954, Lebanon, Tennessee) je umělec z oblasti San Francisco Bay Area, který se zabývá zvukem, videem a instalacemi. Jeho tvorba má široký rámec – od harmonických a noisových skladeb po elektro-akustické kompozice prostoupené elektronickým šumem. Ve značné části tvorby z let 1997 až 2005 se objevují fontány. Tato díla a s nimi související pozorování se odráží i v jeho nejnovějších kompozicích.

Atchleyho performance a skladby se představily na mnoha festivalech, například na Alternating the Medium (San Francisko), San Francisco Electronic Music Festival, The Kitchen (New York), t-u-b-e (Mnichov), CEAIT (Redcat, Los Angeles), Echo De Pensees (CCA, San Francisko), Bang On A Can (New York), CageFest (San Francisko), Loft (Kolín nad Rýnem).

Atchleyho album sólových elektro-akustických noisových skladeb Fountains vydal Auscultare Research. Jeho performance s Johnem Bischoffem nazvaná Sealed Cantus vyšla na Bischoffově CD Aperture na labelu 23Five. Partitura ke skladbě 14251 byla zařazena do kompilace SoundVisions (vydal PFAU Neue Musik, Německo, 2005). Libreto k jeho opeře Edision's Last Project(ION) a text chorální skladby Lumiere de Main were vyšly v The guests go in to supper (Burning Books, USA). Jeho článek „An Introduction to the Operatic Works of K. Atchley Including an In-Depth Discussion of an Original Opera Titled Don Giovanni“ otiskl Leonardo Music Journal. Profil jeho tvorby vyšel v červnu 2005 v The Wire (č. 256).

https://en.wikipedia.org/wiki/Kenneth_Atchley