BOOT_audiovisual

BOOT (Daniel Hanzlík, Pavel Mrkus)

BOOT_audiovisual

Projekt BOOT_audiovisual je společnou platformou Pavla Mrkuse a Daniela Hanzlíka pro audiovizuální performance, elektronickou zvukovou a video tvorbu a interaktivní site-specific instalace. BOOT_audiovisual také navrhuje a produkuje audiovizuální díla pro stálé expozice ve veřejných prostorech. Spolupracovali například s Národní galerií v Praze, vytvořili soubor krátkých filmů pro expozici astronomie v Národním technickém muzeu, nebo interaktivní datovou projekci pro Český statistický úřad.

Objevují se na řadě domácích a zahraničních výstav výtvarného umění. Jejich audiovizuální performance jsou založeny na souvislosti s prostorovými a historickými východisky konkrétních míst a jejich interpretrací. Daniel Hanzlík a Pavel Mrkus absolvovali studium v letech 1989 - 1995 v ateliéru prof. Vladimíra Kopeckého na VŠUP v Praze.

Zatímco Mrkus poté studoval na Institutu ekumenických studií Evangelické teologické fakulty UK v Praze a několik let působil jako pedagog v japonské Toyamě, Hanzlík absolvoval studijní a pedagogické pobyty v Indii, Finsku a USA. V roce 2008 společně založili a vedou ateliér Time-based media na Fakultě umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.