Four Dimensions

Four Dimensions (Petr Šlíchal, Vlado Rusko, Milan Křivohlavý, Petr Mandel)

Four Dimensions

Skupina čtyř umělců, rozhlasových kolegů, kteří v průsečíku svých profesí nalezli společnou zálibu v komponování zvukem... Milan Křivohlavý, Vlado Rusko, Petr Šplíchal a Petr Mandel.

Milan Křivohlavý (*1958) je zvukovým mistrem Českého rozhlasu v Praze. Věnuje se převážně realizaci slovesných pořadů a rozhlasových her, realizoval řadu elektroakustických kompozic českých skladatelů.

Vlado Rusko (1959) vystudoval režii na pražské DAMU, byl šéfem redakce rozhlasových her ve Slovenském rozhlase v Bratislavě. Od roku 1995 pracuje jako režisér slovesných pořadů v Českém rozhlase v Praze. Za svou tvorbu v oblasti rozhlasové hry obdržel řadu ocenění.

Petr Šplíchal (*1952) pracuje jako režisér ozvučení v Českém rozhlase, rovněž převážně v oblasti slovesné umělecké produkce. Dříve pracoval jako studiový technik a je aktivní jako hráč na bicí nástroje v oblasti folkové hudby a country.

Petr Mandel (*1938) vystudoval skladbu na Akademii múzických umění v Praze u Pavla Bořkovce, pracoval jako dirigent divadelních souborů a od roku 1990 jako hudební režisér v Českém rozhlase. Je autor velkého množství hudby pro rozhlas, divadla a televizi.