Antonio Della Marina

Antonio Della Marina

Antonio Della Marina

Antonio Della Marina se narodil v roce 1969. Je italským skladatelem elektronické hudby a zvukovým umělcem, který se ve své tvorbě v několika poslední letech zaměřuje na práci se sinusovými tóny. Je silně ovlivněn minimalistickou avantgardou amerického východního pobřeží šedesátých a sedmdesátých let minulého století, soustřeďuje se na sledování fyzikálních vlastností zvuku a jejich vztahu k percepci lidského ucha.

Ve svých skladbách, které jsou často prezentovány jako "zvukové sochy", používá Della Marina rozmanité matematické abstrakce a vlastní zvukové generátory.

Od roku 1998 je aktivní i v poli soundartu, živých koncertů, performancí a zvukových instalací a spolupracuje s umělci jako Klaus Filip, John Grzinich nebo Paulo Raposo.

Della Marina vystudoval múzická umění na Universita degli Studi di Bologna, kde se zaměřoval zejména na kompozici a počítačovou music. Účastnil se řady workshopů v oblasti zvuku (Studio Agon Milano, Carsten Nicolai, Jeremy Bernstein, Michele Tadini ad.) a je členem řady mezinárodních institucí, mj. Mela Foundation v New Yorku či Forum für Klanglandshaft v Basileji

V letech 1999 - 2004 byl kurátorem multimediálního IX Century Museum na Boloňské Univerzitě, své zvukové instalace a interaktivní zvuková prostředí realizoval pro Universita Federico II di Napoli, Triennale di Milano, Futurshow, nebo Biennale di Architettura di Venezia.

V roce 2006 byl uměleckým vedoucím projektu Pushing the Medium#3 - Making sound visible - mezinárodního sympózia zvukových a mix-médií ve spolupráci s Universita degli Studi di Udine, Orchestra Filarmonica di Udine, Binaural Assciaçao a MoKS.

www.antoniodellamarina.com