Robert Piotrowicz

Robert Piotrowicz

Robert Piotrowicz

Robert Piotrowicz patří k nejproduktivnějším polským umělcům v oblasti experimentální a improvizované hudby. Vedle vlastních sólových projektů se věnuje spolupráci s předními světovými zvukovými umělci a hudebníky. Jako instrumentalista pracuje převážně se systémem tvořeným elektrickou kytarou a analogovými modulárními syntetizátory. Je uznávaným performerem vlastních skladeb a zkušeným improvizátorem v nejrůznějších instrumentálních konfiguracích. Jeho tvorba dále zahrnuje elektro-akustické studiové kompozice, skladby pro divadla a účast v mezioborových uměleckých projektech a zvukových instalacích.

Piotrowiczův typický zvuk se vyznačuje silnou dynamikou podávanou v dramatické vyvážené formě. Piotrowicz vydal několik sólových alb. Poslední album Lasting Clinamen (2008)zaznamenalo velký ohlas kritiků na celém světě.

Jako instrumentalista a skladatel nejčastěji spolupracuje s Annou Zaradny, Burkhardem Stanglem a Zbigniewem Karkowskem. V uplynulých letech rovněž spolupracoval mimo jiné s těmito umělci: Oren Ambarchi, Jerome Noetinger, Valerio Tricoli, Xavier Charles, Lasse Marhaug, John Hegre, Tony Buck, Kevin Drumm.

Piotrowicz se podílel na mnoha mezioborových projektech včetně Zmartwychwstanie, Homage, TOJTOJ, Summe von Nullen a Definition. Složil hudbu k divadelním hrám Lastade a Łasztownia 2008. Cztery obrazy w przestrzeni (režie J. Turkowski a I. Thormann, Teatr Kana), Smierc czlowieka wiewiórki a Bóg/Honor/Ojczyzna: Katarzyna Medycejska.

Zúčastnil se mnoha mezinárodních festivalů, například In Between (Chicago 2001), jazz in e. (Německo), Copenhagen Jazz Festival 2001, Audio Art Festival 2000, Muzyka z Mozgu 2000, Artgenda 2002, Horbar Festival (Hamburk 2002), ALTF4 Warszawa, Nova Paka 2003, Inländer Raus! (Berlín 2003), SKIFF, NPAI Pathenay, Aux Pole'n, Densities 2005, Ultra Hang 2007, HaPzura 2007, Club Transmediale 2008 a Stimul 08.

S Annou Zaradny vede label Musica Genera a organizuje stejnojmenný hudební festival.

http://www.robertpiotrowicz.net/news.html