Tomáš Reindl

Tomáš Reindl

Tomáš Reindl

Tomáš Reindl (1971) je aktivní hudebník/multi-instrumentalista, hráč na tabla a skladatel. Ve své hudbě rád překračuje žánrové bariéry, inspiruje se starými evropskými i mimoevropskými hudebními tradicemi, ve kterých má hudba často extatický, transovní rozměr. Zároveň však využívá i moderní hudební technologie a procesy.

Často se inspiruje též klasickou hudbou severní i jižní Indie, jejímuž studiu se intenzivně věnoval pod vedením indických mistrů, především fenomenálního hráče na tabla, Sanju Sahai. Tyto inspirace uplatnil např.ve svých skladbách In-terrestria pro basklarinet, violoncello a tabla (2010), Trans-organum pro varhany a bicí nástroje (2011), Earth-beat pro 4 hráče na bicí nástroje (2014), nebo orchestrální skladby Arcanum Cordis (2012), či Mantragora (2013).

Tvoří i scénickou hudbu a filmovou hudbu (např. celovečerní multimediální balet Zahrada soch v Divadle opery a baletu v Ústí n.L.). Ve studiu skladby pokračuje na pražské HAMU pod vedením doc.Hanuše Bartoně.

Aktivně vystupuje se svým projektem OMNION, dále spolupracuje s umělci jako: Amit Chatterjee (India/US), Shahab Tolouie (Írán), Pavel Fajt & Slet bubeníků, Lenka Lichtenberg (Canada), Yair Dalal (Izrael), Anežka Hessová (CZ), Pigeon Saxophone Quartet (CZ), či ansámbly Musica Florea a Collegium Marianum. Pravidelně pořádá též workshopy a semináře.

www.tomasreindl.cz