30. března 2013 v 0:35 |
Administrační tagy: 

Boca Loca Lab: Věnováno vaně

0:00
/
0:00
Boca Loca Lab: Věnováno vaně
02855915.jpeg
30. března 2013 v 0:35 |
Administrační tagy: 

Boca Loca Lab: Věnováno vaně

členové skupiny Boca Loca LAB v neklidném dialogu s laptopem Mikoláše Růžičky Koncept: Jiří AdámekHlasy: Vendula Holičková, Pavol Smolárik, Daniel Šváb a Petr Vančura (Boca Loca LAB)Laptop: Mikoláš Růžička (člen kapely Republic of two)

Pět let jsme coby divadelní skupina Boca Loca LAB vytvářeli voicebandová, akustická představení. Kromě toho jsme společně procházeli cvičeními, tréninky, vyluzovali nejrůznější zvuky, secvičovali rytmy, blbli s hlasem a s mikrofony. Díky tomu jsme mohli začít s improvizovanými koncerty. Herci mají ve své paměti uloženy tóny, melodie, intonace a rytmické struktury, které tu dostávají novou chuť a nový tvar. A k tomu Mikoláš Růžička výběrem zvukových ploch spoluurčuje náladu a strukturu koncertu.

Skladba Věnováno vaně vznikla jednoduše: hráli jsme a improvizovali v rozhlasovém studiu tak dlouho, až se to chytlo a něco vzniklo. Poté stačily už jen drobné úpravy.

Tento pokus o fixovanou improvizaci věnujeme místu, kde snad každý ztrácí zábrany a stává se z něj malý Pavarotti či Michael Jackson.