Den svatého Václava oslavíme spoustou pohádek a zajímavostí

28. září 2016

Ve středu 28. září slavíme státní svátek a připomínáme si svatého Václava, slavného českého panovníka a ochránce naší země. Všichni školáci už se asi těší, že budou mít volno a nebudou muset brzo vstávat. Ale tenhle den si s Rádiem Junior užijí i všichni ostatní :-)

O svatém Václavovi toho z vysílání Rádia Junior zjistíte opravdu hodně. V reportáži se po jeho stopách vydá Šárka Fenyková, další zajímavosti přidá Ušoun Rušoun ve svém kalendáři a sváteční bude i Klub Rádia Junior. Od Romany Růžičkové se v něm dozvíte například to, proč se kníže Václav stal patronem naší země.

A kdo se nebojí, může si už teď pustit Děsdějepis. Ale pozor - probírají se v něm hrůzostrašné detaily Václavova střetu s bratrem Boleslavem!

Ve středu 28. září vás toho ale ve vysílání Rádia Junior čeká mnohem víc. Kromě oblíbených pravidelných rubrik se můžete těšit na spoustu pohádek. Nejmenší posluchači si určitě užijí setkání s Budulínkem Mandelinkou, Hejkalem nebo Malou tlustou vílou. Pro ty starší jsme připravili třeba Pohádku pošťáckou, vyprávění o Malém princi, pohádkový příběh o dvou strašidlech, která neumějí strašit, anebo vědecko-fantastickou (sci-fi) pohádku Kosmo.

Další podrobnosti najdete v programu.

autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio