Baletka vám prozradí, jak dlouho to trvá, než se člověk naučí chodit po špičkách

14. únor 2018

Touží někdo z vás být baletkou nebo baleťákem? Víte, co všechno byste pro ten sen museli udělat? Jestli vás zajímá víc, nalaďte si páteční Klub Rádia Junior. Přijde do něj baletka Nikola Márová.

Práce baletky je nesmírně těžká. Člověk celý den cvičí nebo studuje roli, poslouchá choreografa a musí zabrat, i když ho bolí celé tělo. Tanec na špičkách je pouze pro odvážné. Ale stojí to za to, protože chvíle na jevišti jsou prostě kouzelné nejen pro publikum, ale i pro tanečníky. Navíc Nikola Márová není jen baletka, je to primabalerína Národního divadla v Praze, to znamená, že je první sólistka baletu.

Co všechno musí člověk udělat a dokázat, aby byl první v Národním divadle? Kolik hodin denně baletka musí tančit, aby se naučila svoji roli? Jak dlouho člověku trvá, než se naučí tančit na špičkách? Kdy má baletka nejkrásnější šaty nebo v kolika letech chodí baletky do důchodu, to vše se dozvíte v pátečním klubu s Janou Rychterovou. Nebude chybět Knižní záložka, soutěž a pohádka skřítka Hajaji.

Už teď se můžeš na cokoliv ptát na emailu radiojunior@rozhlas.cz. Poslouchej nás v pátek 16.2. od 19 hodin na Rádiu Junior nebo na Dvojce. Naladit si nás můžeš zde.

A mezitím si zkus náš baleťácký kvíz :-).

autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio