Petr Zápotocký se přestěhoval do Japonska a živí ho počítačové hry

21. květen 2019

Jaké je to žít v tak zajímavé zemi, jakou je Japonsko? Petr Zápotocký o tom ví své, a tak nám o tom přišel popovídat do Klubu Rádia Junior. Do Země vycházejícího slunce se dostal díky svému povolání. Pracuje jako rigger. Že nevíte, co to je? Napovíme, že to má co do činění s počítačovými hrami. To zní super, ne?

Petr se podílí se na vývoji počítačových her a programuje to, aby se animované postavy hýbaly správně, tedy aby se jim správně ohýbaly ruce a nohy tam, kde se ohýbat mají, aby vypadaly jako živé. V Japonsku jsou počítačové hry velmi populární.

Moderátorka Jana Rychterová se Petra ptala na život v Japonsku. Víte, že japonské vlaky jsou tak přesné, že se na nádraží dočkáte omluvy třeba i za půlminutové zpoždění? A napadlo by vás, že Japonci skoro vůbec nejedí sladkosti a ani je doma nepečou? I když jednu typickou sladkost také mají – vypadá jako knedlíček, je z rýžové mouky, uvnitř má jemnou fazolovou náplň a jmenuje se mochi. Petr vyprávěl třeba i o tom, že pokud máte tetování, nepustí vás tam do veřejných lázní a bazénů. Proč? Jen si to poslechněte.

Spustit audio