S Petrem Ševčíkem nejen o Česko-Slovenské SuperStar

25. únor 2013

Hostem pondělního Rádia Junior byl Petr Ševčík. Muzikant a také nový moderátor Rádia Junior.

Od března ho budete pravidelně slýchat vždy odpoledne. Petr nám prozradil, že nabídka moderování ho překvapila, ale současně i potěšila. Práce v rozhlase je pro něj novinkou a rád se pouští do věcí, které ještě nezkusil. Vysílání bude mít plně pod kontrolou, protože kromě moderování bude mít na starosti i technické zázemí. Ovládání mixážního pultu už si vyzkoušel a těší se na to, jak bude k posluchačům nejen promlouvat, ale i pouštět muziku. Ta je totiž hlavní náplní Petrova života.

I když na základní škole hrál fotbal, muzika mu nakonec učarovala víc. Začal hrát na klavír a později studoval na Základní umělecké škole i skladbu. Na střední škole také založil dvě kapely, žádná z nich ale nevydržela.

Když bylo Petru Ševčíkovi 15 let, zkusil štěstí v televizní talentové soutěži. Neuspěl, ale nevzdal to a přihlásil se znovu. Nejdál to dotáhl až napotřetí a v Česko-Slovenské SuperStar se dostal až do finále. Připravit si pro každé kolo jednu nebo i víc písní bylo velmi náročné a největším oříškem pro Petra bylo, když dostal za úkol zazpívat píseň, která mu neseděla.

I když Petr v Česko-Slovenské SuperStar nevyhrál, má stále hodně fanynek – popularita mu ale do hlavy nestoupla. Skládá písničky a jezdí po koncertech.

Moderuje Jan Herget.

autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio