Jaroslav Němeček kreslí slavný Čtyřlístek už 50 let. Jakou postavičku má nejraději?

9. duben 2019

Moderátor Kuba Voříšek přivítal v odpoledním vysílání Junioru vzácného hosta. O slavném komiksu Čtyřlístek si s ním přišel povídat ilustrátor Jaroslav Němeček, který tuhle všemi milovanou legendu kreslí už padesát let! Chcete vědět, jak vznikla jména slavné čtveřice kamarádů? A existují Třeskoprsky i v reálném světě?

Jaroslav Němeček v odpoledním vysílání Rádia Junior zavzpomínal na to, jak jako malý chlapec rád poslouchal sobotní rozhlasové hry a při tom si u rádia kreslil. Prozradil taky, jak s manželkou vymýšleli jména pro své komiksové hrdiny. Nejvíc jim prý dal zabrat Myšpulín. Jak na jeho jméno nakonec přišli? A proč má ze slavné čtyřky nejraději Bobíka? Poslechněte si záznam vysílání a dozvíte se to.

Oblíbený kreslený seriál má letos kulaté narozeniny. Poprvé vyšel jako samostatný sešit 15. května a to před padesáti lety! Původně se vůbec nepočítalo s tím, že by měl mít pokračování, ale děti si ho hned zamilovaly. A tak se ze sešitu, který vyšel v nákladu třicet tisíc kusů, rychle stal známý komiks, který vycházel v nákladu dvě stě dvacet tisíc kusů! Paráda, co říkáte?

Čtyřlístek

Myslíte si, že Čytřlístek dobře znáte? Otestujte svoje znalosti v našem KVÍZU.

V odpoledním vysílání přišla řeč i na nový film a novou audioknihu o Čtyřlístku. Jak se panu Němečkovi líbí? A vzpomenete si, jak se jmenuje postava, která kamarádům ze Čtyřlístku neúnavně škodí?

autor: Jakub Voříšek
Spustit audio