Automatky: Otec na rodičovské dovolené

5. červen 2016

Jan Harnoš chtěl být původně profesionální voják. Protože se ale jeho žena rozhodla podnikat, manželé se domluvili, že na rodičovské bude doma s dětmi on. Do armády nevstoupil, začal stavět dům a pořídil si k dvěma malým holčičkám (věkový rozdíl mezi nimi je rok a půl) ovce. Dnes čtyřiatřicetiletý otec devíti- a sedmileté dcery, manžel úspěšné podnikatelky, autor knihy Praxe vlhké břidlice, horský průvodce, turista a bloger přišel hovořit do Automatek o své životní zkušenosti.

„Od dětství jsem byl okolnostmi nucen se o sebe postarat, protože oba moji rodiče byli vytížení, otce jsem klasicky vídal víceméně o víkendech. Musel jsem si umět uvařit, případně i něco vyprat. Proto jsem asi nikdy neměl problém s péčí o děti. V té době jsme žili na venkově a dělali jsme si oběd třeba v kotlíku,“ říká Jan Harnoš, který doma intenzivně působil asi šest let.

„Mám velkou radost, že jsem si raný věk dětí odbyl před třicítkou, cítím se velmi mladý duchem i tělem, a cokoliv si vymyslím, na cokoliv se zaměřím, tak mám velkou šanci, že to bude fungovat,“ dodává.

Jak se otec dvou dcer vyrovnává s ženskou energií, jaký je jeho recept na spokojené partnerství a jak v klidu zvládnout otcovství na plný úvazek? Poslechněte si Automatky.

03642153.jpeg
03642297.jpeg
autor: Barbora Sedláčková
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.