Bourání s  ateliérem SAD

22. srpen 2012

Hostem 118. dílu Bourání byli tři architekti z ateliéru SAD: Jerry Koza, Adam Jirkal, Tomáš Kalhous.

Povídali jsme si o jejich současných realizacích – např. instalaci grafického bienále v Brně, sezení na piazettě Nové scény, ale také o úpravách interiéru žižkovského vysílače. Dostalo se i na benzinovou stanici na Slovensku.

Atelier SAD:
Naše studio se zabývá navrhováním, projektováním a realizací staveb, interiérovým a produktovým designem od roku 2002.

Tým atelieru SAD tvoří architektonická, designérská, projekční a realizační sekce, která naším klientům nabízí komplexní služby provázející celý proces výstavby – od samotného návrhu, až po předání hotového díla. Všechny osoby nad projektem maximálně kooperují a flexibilně reagují na požadavky stavby. Stejně podstatnou roli, jako sám návrh, hraje i kvalita provedené realizace. Dohled nad ní považujeme za nedílnou součást naší práce, pro zaručení kvalitního výsledku.
Základ atelieru SAD tvoří osobnosti dvou architektů - designérů Adama Jirkala, Jerryho Kozy a autorizovaného inženýra Tomáše Kalhouse. Součástí týmu jsou i další stálí pracovníci, architekti Vít Markvart, Pavel Nový, Dana Matoušová a Dušan Sinetar.

Náš přístup k navrhování nás často vede k vyvíjení nových postupů a využívání nových materiálů. Ve spolupráci s našimi specialisty a dodavateli se nám daří návrhy realizovat. Naší prioritou je otevřená komunikace s klientem v průběhu celého procesu vzniku díla, jehož součástí je komplexní řešení od architektonického návrhu, návrhu interiéru, přes konstrukční řešení až po realizaci. Základem je vytvoření kvalitního zadání ve spolupráci s klientem, které zohlední jeho individuální potřeby. Součástí jsou analýzy všech reálných (nereálných) podmínek a situací, ve kterých se budoucí stavba-interiér-objekt bude nacházet. V další fází je návrh řešen v kontextu současné architektury a designu. Následuje komplexní projektová dokumentace, která zapracovává předchozí analýzy a maximálně reflektuje klientovi možnosti a potřeby.

Různorodé vzdělání základního týmu i našich spolupracovníků, jejich originální a nadstandardní přístup k problémům, nám umožňuje přistupovat zcela jiným způsobem k zadání. Snažíme se nacházet netradiční řešení za použití nejnovějších technologií a neobvyklých materiálů. Stejně podstatná jako návrh, je pro nás i kvalita realizace. Dohled nad ní bereme jako nedílnou součást naší práce.

Spolupráce s dodavateli působícími v oblastech mimo tradiční oblast architektury a interiéru nám navíc umožňuje zajistit realizaci poměrně neobvyklých návrhů, za použití různorodých technologií od průmyslové strojní výroby přes výrobu lodí, produktového designu, šperku až po současné sochařství. Naší stávající dodavatelé zajišťují kvalitu provedení interiéru. Jejich produkty jsou prověřeny náročnou českou a zahraniční klientelou. Naše studio se zabývá navrhováním a projektováním staveb, interiérovým a produktovým designem od roku 2002. V roce 2008 jsme z důvodů rozšiřujících se aktivit založily atelier SAD, společnost s ručením omezeným.
(převzato s materiálu ateliéru SAD)

autor: Adam Gebrian
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka