Bourání s Jaroslavem Wertigem (A69)

5. únor 2009

Hostem pořadu byl architekt Jaroslav Wertig ze studia A69 a povídali jsme si o základních věcech, tématech souvisejících s architekturou. Protože se jednalo o první díl pořadu, (a možná vůbec první díl pravidelného vysílání o architektuře na rádiu vůbec) dojde na jakési nezbytné vymezení pojmů, pro další díly.

Co je to architektura? Kdo je to architekt? Jakými problémy se zabývá? Co je náplní jeho dne? Jaké musí mít schopnosti, aby byl úspěšný? Co mu nejvíc ztěžuje život? Jak se na něm projevuje globální ekonomická krize? Jak se pozná dobrá architektura od špatné? Co je potřeba ke vzniku dobré architektury? Jak může každý z nás přispět ke zkvalitnění prostředí ve kterém žijeme? Veřejný prostor - jeho důležitost, množství a kvalita.

Ing. arch. Jaroslav Wertig (*1969 v Chebu), FA ČVUT abs.1997 v atelieru doc. Lábuse, člen dozorčí rady Nadace české architektury, do r. 2004 člen redakční rady časopisu ARCHITEKT (posléze ad Architektura), editor ročenky Česká architektura 2002-03

Pořadem provází Adam Gebrian.

autor: Adam Gebrian
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.