Bourání s Osamu Okamurou (Era 21)

6. duben 2009

Do desátého dílu Bourání jsem si pozval architekta a šéfredaktora nejpopulárnějšího architektonického magazínu v Česku - Era 21. Rád bych se tentokráte dozvěděl více o vytváření odborného architektonického dvouměsíčníku a jeho roli na české architektonické scéně.

O připravovaných tématech časopisu do budoucna. O "konci architektonického soutěžení v Čechách". O důležitosti doktorského studia pro architekta. O popularizaci kvalitní architektury, nejen pro odbornou veřejnost. O otevírání české scény do zahraničí. O (ne)důvěře v nejmladší generaci. A jaké činnosti se dají vykonávat s architektonickým vzděláním.

Osamu Okamura (*1973, Tokio)
Absolvent Fakulty architektury ČVUT Praha (dipl. arch. Alena Šrámková) a Akademie výtvarných umění v Praze (dipl. konceptuální tvorba Miloš Šejn). Absolvoval studijní pobyt na Ecole d'Architecture de Nantes ve Francii. Publikuje a přednáší na téma japonské architektury (FF MU v Brně) a spolupracuje v oblasti propagace současné architektury s dalšími médii (2004-2005 externí spolupracovník ČRo3 Vltava, publikace v časopisech Bauwelt, Arhitectura, Architektura Murator, Fórum architektury a stavitelství, Architekt, Stavba etc). Žije a pracuje v ČR, mimo architektury (Interiér roku 1999/Zvláštní cena - Vinotéka v Dobřichovicích (spol. Daniel Ziss); New Zealand Institute of Architects Award for Architecture 2004 - Srdce Pražského Quadrenniale (pro: Scape/Massey University/NZ)) se zabývá též sociálně-ekologickými projekty a site-specific uměním.

Související odkaz:www.era21.cz

autor: Adam Gebrian
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.