Bourání s Vladimírem Vašutem a Janem Mackovičem (Under-Construction Architects)

4. květen 2010

Mezi spoustou mladých architektů panuje klišé, že poučit se mohou především od zkušenější generace (což nevyvracím), než od svých stejně starých kolegů, kteří se potýkají s podobnými problémy. Myslím si, že je vhodné poslechnout si obojí a proto jsem si do rádia opět pozval architekty své generace, Vladimíra Vašuta a Jana Mackoviče z Under-Construction Architects.

O starostech a radostech mladé a malé architektonické kanceláře. O soutěžení. O získávání, vybírání, navrhování a realizování vlastních projektů. O vyučování na FA ČVUT v Praze. O smyslu pro humor. O mystifikacích. O aktualizacích vlastního webu. O plánech, ambicích a snech.


under-construction architects,
Partneři:
Ing.arch. Vladimír Vašut (*1979)
věnuje veškerý svůj čas rozkvětu firmy a všechen volný čas rozkvětu rodiny, při cestě z ateliéru domů si čte Kierkegaarda a štupuje bavlnkami ponožky.

MgA. Viktor Vlach (*1978)
zakoupil chalupu v Hlavňově, kterou konceptuálně renovuje po vzoru chalupa architekti a časopisu chatař chalupář, jehož je odběratelem.

Ing.arch. Erika Vašutová
po narození syna Sörena Aabye pro něj založila mateřskou školku a pomalu hledá vhodný objekt pro adaptaci na základní školu.

Ing.arch. Jan Mackovič (*1978)
propadá múze hudby a působí v kočovném svatebním seskupení Evy a Vaška, kde přestávky již 32let věnuje přípravě olejomalby na ženské tělo.

Související odkaz:
www.u-c.cz

autor: Adam Gebrian
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.