Bourání s Collaborative Collective

11. květen 2010

Síla úplně nejmladší (nejen architektonické) generace údajně spočívá v možné soudržnosti. Jsme na to vybaveni mnohem lepšími komunikačními prostředky, než generace předchozí. Architektura přestala být vysoce individualizovanou profesí, kde ateliér byl identifikován se jménem svého vedoucího. Převažují dnes týmy, jejichž vedení se skládá ze dvou, nebo tří autorů. Ale šest je stále výjimečné číslo.

O spolupráci ve větším počtu. O třech projektech pro Městské zásahy. O vyučování architektury na střední škole. O zkušenostech ze zahraničí. O nerealizovaných projektech. O projektu rekonstrukce pláště Nové scény. O kombinaci vlastní práce a zaměstnání jinde. A jako vždy o plánech a ambicích.

Collaborative Collective
COLLABORATIVE COLLECTIVE vznikl v roce 2008 jako platforma pro spolupráci na architektonických soutěžích. Postupem času se jeho různorodá struktura stala základem a devizou multi-oborového ateliéru.

COLLABORATIVE COLLECTIVE je Ivan Boroš, Juraj Calaj, Krištof Hanzlík, Lenka Míková, Matouš Godík, Vítězslav Danda.

COLLABORATIVE COLLECTIVE má profesní zkušenosti z Anglie, Dánska, Francie, Německa, Rakouska, Španelska, USA

Související odkazy:
www.collaborativecollective.cc
blog.collaborativecollective.cc

autor: Adam Gebrian
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.