Bourání s Janem Machem, Pavlem Nalezeným a Janem Vondrákem (Mjölk)

13. leden 2010

Pozvání do 45. dílu Bourání přijala trojice libereckých absolventů tvořící v současnosti kancelář s názvem Mjölk. Rozhovor se točil okolo studia. O založení vlastní kanceláře.

O (ne)důvěře klientů vůči mladým architektům. O způsobu práce. O práci s modely. O nezbytné dávce entuziazmu. O vlivu cestování. O spolupráci s Martinem Rajnišem. A jako vždy o plánech a ambicích.

Společnost m j ö l k a r c h i t e k t i vychází z dlouholeté spolupráce její tří zakládajících členů. Obchodně působí od roku 2007 jako volné sdružení živnostníků. Obor naší činnosti se pohybuje od návrhů jednoduchých i drobných staveb a objektů k řešení rozsáhlejších souborů budov. Východiska naší práce spatřujeme v ideově i technicky individuálním, nezatíženém a vnímavém pojetí jednotlivých návrhů i jejich dalších rozpracování. Za vlastní pokládáme pozitivní přístup k prováděným úkonům, který jsme prohloubili studiem, prací a cestováním.

Ing.arch Jan Mach
Jako vášnivý cestovatel navštívil mimo jiné Aljašku, Gruzii, Arménii, Indii, Írán a Keňu. Před dvěma lety započal intenzivnější spolupráci s prof. Martinem Rajnišem. Po ukončení studia v roce 2008 spoluzakládá vlastní atelier.

Ing.arch Pavel Nalezený
Studoval na VUT v Brně a ČVUT v Praze, vysokoškolské vzdělání završil na TU Liberec v roce 2006. Pracoval jako junior architekt ve studiích v Londýně a poblíž Oxfordu. Na podzim 2007 se vrátil z Anglie a stal se společníkem vlastního ateliéru.

Ing.arch. Jan Vondrák
Během svého studia na TU Liberec prošel několika českými kancelářemi, pracoval jako architekt pro Českou Televizi a stihnul se podívat na Havajské ostrovy, západní i východní pobřeží Spojených Států a Aljašku. Po ukončení studia v roce 2008 spoluzakládá vlastní atelier.


Související odkaz: www.mjolk.cz

autor: Adam Gebrian
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.