Bourání s Mirkem Vodákem a Tomášem Zdvihalem

28. březen 2012

Hosty 108. dílu Bourání byli architekti Mirek Vodák a Tomáš Zdvihal a tématem celého našeho rozhovoru budou České Budějovice a především jejich současná architektura. Diskutovali jsme o blogu CBArchitektura, který se kvůli tomuto tématu rozhodli založit a provozovat.

Projekt CBArchitektura vznikl pro podporu současné kvalitní architektury v Českých Budějovicích. Jeho cílem je veřejná diskuze týkající se architektury ve vztahu k sociologii, ekonomii, ekologii a technologii ve 21. století.

Ing. Arch. Mirek Vodák
Vystudoval Fakultu architektury ČVUT (2006). Odbornou praxi získal v atelieru A8000 / Střítecký Krupauer, CGA Architects / New York a NOLIMAT
mirekvodak.blogspot.com

Tomáš zdvihal
Diplomant Fakulty umění a architektury v Liberci. V rámci odborné praxe strávil rok v pražském atelieru Evy Jiřičné, kde se mimojiné podílel na interiéru B.Braun Café, za kterou obdržel čestné uznání Grand Prix Obce architektů 2011.
cb-arch.blogspot.com

autor: Adam Gebrian
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.