M. Kyral, P. Purma a J. Duffek: Kambodža

19. únor 2012

Milan Kyral, Petr Purma a Jan Duffek objeli Kambodžu na kole, a tak měla cestovatelská a outdoorová Casablanca zase o téma postaráno.

Hosté pořadu v rozhovoru přibližují přípravy na cestu a kulturní nebo klimatický šok, který je potkal po příletu. Dalšími tématy pak byly kambodžská kuchyně, pláže jižního pobřeží, Kardamomové hory, pralesy, rezidua kambodžské historie, miny a spaní v minovém poli, Angkor Wat, ale i Sihanoukville jako proslulé centrum kambodžské sexuální turistiky.

Poslechněte si záznam živého vysílání z neděle 19. února. Podívejte se na fotogalerii, sledující témata, o kterých jsme mluvili. Obsahuje i mapu trasy.

Další detaily o cestě si můžete přijít poslechnout na festival Cyklocestování. V jarní edici festivalu, která se uskuteční 25.–26. 2. 2012 v kině Vlast ve Frýdku-Místku a 17.–18. 3. 2012 v Hradci Králové nově v kině Centrál bude i promítání našich hostů.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.