Vojta Pitra: USA a Jižní Korea

15. duben 2012

Další posluchač vrací úder! Vojta Pitra, koreanista, cestovatel a několikanásobný účastník amerických Camp Canadensis, se tentokrát rozhodl Casablanku neposlouchat, ale vysílat jako host.

Casablanku věnujeme cestování a práci ve Spojených státech a také životě, práci a alkoholismu v korejském Soulu a o návštěvě ostrova Jonpchjong nedlouho poté, co byl bombardován KLDR.

Vojtův americký tábor Camp Canadensis je v Pensylvánii, má skoro 60 let tradici, vznikl původně jako tábor pro židovské děti v průběhu 2. světové války. Má například vlastní soukromé jezero, přes deset tenisových kurtů, tři bazény, dvě hřiště na baseball, vlastní kino, golfové odpaliště, koně, motorky, motokáry, horolezeckou stěnu, divadlo, tělocvičnu, posilovnu, herny, art centrum, vlastní autobusy atd.

02605129.jpeg

Kromě Spojených států optikou v lecčems mega a v lecčems bizarního tábora pro děti bohatých mluvíme i o travel části work and travel pobytu, národních parcích západního pobřeží, Monument Valley, Las Vegas, Bostonu, Philladelphii a dalších míst. Jedno z míst, které Vojta doporučuje k návštěvě, je Bryce Canyon v Utahu.
www.nps.gov/brca

Casablanca spouští novou rubriku Check Point, která bude vždy obsahovat 3 hostovy praktické rady nebo tipy z příslušné destinace, tentokrát ohledně Work and Travel pobytů na táborech typu Camp Canadensis v USA. Poslechněte si rubriku samostatně!

Podívejte se na řadu zápisů (nejen o Koreji a USA) na blogu Vojty Pitry: vojta-vojta.blogspot.com
Stránky Campu Canadensis: www.canadensis.com
Stránky českého zprostředkovatele: www.ccusa.cz

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.