Mark Baker: Rumunsko

3. červen 2012

Do Casablanky se vrátil americký expat a autor průvodců Lonely Planet, Frommer's, Fodor's a National Geographic Mark Baker. Do Rumunska jezdí od 80. let doteď, právě aktualizuje chystané nové vydání Lonely Planet Romania.

Jaké má doporučení pro cestování do rumunské delty Dunaje? Jaké jsou jeho zkušenosti s poznáváním Rumunska na kole? Čím se mu zalíbil Temešvár? Jaká rumunská města s německou koloniální tradicí pro něj mají nějvětší kouzlo? Jak vypadá Baia Mare 12 let po eklogické katastrofě? Co odlišuje moldavskou a sedmihradskou část země od dalších krajů?


Tematicky jsme se vyhnuli rumunským horám, které přitahují české cestovatele, protože jsme se jim věnovali nedávno ve specifickém dílu s Miloslavem Nevrlým, autorem Karpatských her. Poslechněte si záznam nového dílu cestovatelského a outdoorového pořadu Radia Wave.

02306744.jpeg

Mark Baker se narodil ve Spojených státech v Ohiu, vystudoval mezinárodní vztahy v NY a je už delší dobu usazený v Praze. Starší Casablancu o Praze a České republice pohledem amerického expata, si můžete poslechnout tady.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.