Festival Kolem světa 2013 letos promítá taky ve 3D

6. listopad 2013

Cestovatelský festival Kolem světa se bude konat v Brně 8.-10. listopadu a hned další víkend také v Praze, ve dnech 17.-18. listopadu 2012.

Cestovatelský festival Kolem světa se koná každý rok v Praze, Brně a Ostravě a organizuje ho cestovatel a fotograf Karel Wolf. Letos kromě 50 přednášek zkušených fotografů a cestovatelů, festival připravil 3D přednášky o Jižní Africe a Ladakhu, Zahraničním hostem festivalu bude Eskymó Hivshu Robert Pearry II., potomek prvního dobyvatele severního pólu, který bude vyprávět o životě mezi polárními Inuity za doprovodu tradičního inuitského bubnu ze sobích parůžků a kůže tuleně.

Program festivalu (se zaměřením na pražskou část) v krátkosti představuje přímo pořadatel Karel Wolf. Poslechnetě si ho:

Festivalu se také zúčastní řada hostů, které znáte z Casablanky: Martin Mykiska a Jan Pala přiblíží svoje zimní (ladacké a kamčatské) zkušenosti. Dalibor Beneš bude vyprávět o pamírské koloběžkářské (!) akci, Hanu Urbanovou z Člověka v tísni si pořadatelé vybrali na povídání o Namibii a Pavel Svoboda, host nedělní Casablanky 10. listopadu, bude mluvit o exotickém Ománu...

03000921.jpeg

Program přednášek obohatí vystoupení tanečníků z několika zemí světa - např. bubenická show z Konga, mongolští hudebníci s koňskými houslemi, Mariachi předvedou mexickou hudbu. Na místě bude možné koupit např. šperky z Indonésie, Mexika či Nepálu. K občerstvení budou například kokosové a banánové koblihy z Konga, indické placičky piadži, zeleninové taštičky samosa, pražené konžské housenky, indonéské zelené palačinky, jarní závitky nebo nepálský čaj s tsampou.

Fotografové se mohou zúčastnit soutěže Slideshow Awards, která motivuje mladé fotografy k tvorbě audiovizuálních pořadů. Vítěze, který obdrží poukázky na sportovní zboží v hodnotě 5000 Kč, určí samotní návštěvníci festivalu hlasováním přímo během projekce.

Přijďte si na Kolem světa pro cestovatelskou inspiraci!

Přesný program naleznete na www.kolemsveta.cz a novinky taky na Facebooku https://www.facebook.com/kolemsveta.cz.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio