Pavel Svoboda: Omán? Na velbloudích dostizích jsem byl v transu

10. listopad 2013

Omán je země jako z Pohádek tisíce a jedné noci. Hory, pouště, oázy, vádí, přístavy, mešity, velbloudí dostihy a festivaly. Fotograf a přírodovědec Pavel Svoboda v Ománu navíc jezdil stopem!

V Ománu nejsou muslimové sunnité ani šíité, ale přesto jde o velmi tradiční islám. S otevřeností a modernitou se to ale netluče, tvrdí cestovatel, fotograf a přírodovědec Pavel Svoboda. Cestoval po Ománu částečně stopem, aby nezůstal okolnímu světu uzavřený za skly pronajatého auta. Navštívil pouštní oblasti, oázy, wádí (částečně nebo úplně vysychající koryta sezonních řek) i rybářská pobřeží severního Ománu. S místním fotoklubem se mu navíc poštěstilo navštívit lokální, neturistický velbloudí festival, který ho jako fotografa naprosto pohltil. Hlavní město si nechal na konec (a v pořadu vysvětluje proč).

Pavel Svoboda v Casablance zároveň zve na cestovatelský festival Kolem světa. Celkové informace o akci doplnil ve vysílání pořadatel Karel Wolf.

Poslechněte si záznam cestovatelské Casablanky s Pavlem Svobodou a podívejte se na fotky!

Pavel Svoboda (*1985) je cestovatel, přírodovědec (geograf se zaměřením na hydrologii) a fotograf. Rád cestuje do horských a velehorských oblastí, a to kvůli krajinářským fotkám z horského prostředí, ale také kvůli tomu, že ho, jak sám říká, čím dál více oslovuje život a obyvatelé velehor. Další informace se o něm dozvíte na jeho webu.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka